FANTASTIČAN USPEH Vera Vujović bronzana na Evropskom prvenstvu

20:31 | 18-08-2024

Ostali sportovi 0

Srpski šah ima svetlu budućnost.

Vera Vujović

Na upravo završenom Prvenstvu Evrope za mlade u ubrzanom šahu u grupi devojčica do 14 godina Vera Vujović je sa 6,5 poena iz 9 partija osvojila bronzu! 


U konkurenciji devojčica do 14 godina se takmičilo 44 mladih šahistkinja iz 17 evropskih zemalja. Vera se nalazila na vrhu tabele u prvoj polovini turnira, ali nažalost nije uspela da odbrani titulu prošlogodišnje prvakinje Evrope.

Pored Vere Vujović koja je osvojila bronzanu medalju, zapažene uspehe su postigli i Dunja Milojević koja je u grupi devojčica do 10 godina zauzela 6. mesto.

Leonid Ivanović je u open konkurenciji do 10 godina osvojio 7 poena iz 9 partija i time podelio od 2. do 5. mesta, ali se po dodatnim kriterijumima našao na 4. poziciji na tabeli.

Dobra je bila i Mila Radenković koja je u grupi devojčica do 18 godina zauzela 5. mesto.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:
šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading