KAKAV UDARAC ZA AUSTRALIJU Tri medalje doneo svojoj zemlji na Olimpijskim igrama, a onda se odlučio za nezapamćeni potez

14:28 | 20-08-2024

Ostali sportovi 0

Potpuno je sve šokirao ovom odlukom

Metju Ričardson

Osvajač tri medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, australijski biciklista Metju Ričardson, iznenada je odlučio da promeni državljanstvo i od narednog takmičenja će braniti bolje Velike Britanije.

Ričardson je inače rođen u Velikoj Britaniji, međutim, kada je imao devet godina njegova porodica se preselila u Australiju. Odrastao je Vorviku, gde je i započeo svoju uspešnu sportsku karijeru. Nastupao je za Australiju i doneo joj brojne medalje sa velikih međunarodnih takmičenja.

Iz Pariza se vratio sa dva srebra - u pojedinačnom sprintu i keirinu i bronzanu medalju u ekipnom sprintu na veledromu.

SPREMA SE "LJUTA" BITKA Slovenac odgovorio Novaku, Đoković ga ponovo izazvao

Posle velikog uspeha koji je ostvario doneo je odluku koja je ostavila u neverici sportsku javnost u Australiji.

Promenio je državljanstvo, odlučio da nastupa za Veliku Britaniju i upravljačko telo biciklizma UCI je to odobrilo.

- Odlučio sam da spakujem ceo svoj život i krenem da započnem sledeće poglavlje u biciklističkoj karijeri. Promena reprezentacije je bila teška odluka koju nisam olako prihvatio. To je bila lična odluka nakon pažljivog razmatranja moje karijere i budućnosti", rekao je Ričardson.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

ženska dm trka
Ostali sportovi

Solidarnost i humanost na delu – dm Ženska trka 6. oktobra na Adi Ciganliji

14:54

12 septembar, 2024

Ostali sportovi

Ovogodišnja dm Ženska trka imaće i humanitarni karakter, pošto će za svaku kupljenu kotizaciju naslovni sponzor ovog događaja kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Fondacijom „Heroji Beogradskog maratona“, donirati paket uložaka Jessa članicama Specijalne olimpijade iz 16 klubova širom Srbije, kao i članicama Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Komentari(0)

Loading