TOPIĆEVA IDE PO ZLATO Angelina na spisku za juniorsko prvenstvo sveta u Peruu

22:26 | 23-08-2024

Ostali sportovi 0

Iako je doživela težu povredu na Olimpijskim igrama u Parizu, Angelina Topić se nalazi na spisku reprezentativaca Srbije za juniorsko prvenstvo sveta koje će se održati u Limi (Peru) od 27. – 31. avgusta

Angelina Topić

Selektor Edin Zuković objavio je spisak juniorske reprezentacije Srbije za predstojeće 20. U20 Svetsko prvenstvo u Peruu, na kojem se našlo čak 17 atletičara, što je najveći broj u istoriji Srbije. Svi atletičari koji su ispunili zadate norme i koji su u dobrom zdravstvenom stanju, putovaće u Peru.

Najveća zvezda reprezentacije je Angelina Topić, koja je uspela da se oporavi od povrede zadobijene tokom zagrevanja na  Olimpijskim igrama. Ona će se takmičiti u skoku trećeg dana prvenstva, 29. avgusta, sa početkom u 18:05 po srpskom vremenu (11:05 po lokalnom). Ako njeno stanje bude u redu, očekuje se da će se plasirati u finale koje će se održati 31. avgusta od 23:25 po srpskom vremenu (16:25 po lokalnom).

PREDIVNA VEST Angelina Topić se oglasila i oduševila celu Srbiju

Pre dve godine, Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju na prethodnom Svetskom prvenstvu. Iako je zbog teškog trovanja koje je pogodilo celu reprezentaciju bila onemogućena da se popne na svetski tron, njen tim je uložio velike napore da je oporavi i pripremi za nadolazeće prvenstvo u Limi, gde će se boriti za zlatnu medalju.

Na predstojećem 20. U20 Svetskom prvenstvu, Srbija će imati 17 predstavnika, uključujući 13 devojaka i 4 momka. Pored Angeline Topić, značajnu konkurenciju za visoki plasman predstavljaju Luka Bošković i Teodora Boberić, koja bi mogla da pretvori svoje evropsko srebro u medalju na svetskoj sceni u troskoku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

ženska dm trka
Ostali sportovi

Solidarnost i humanost na delu – dm Ženska trka 6. oktobra na Adi Ciganliji

14:54

12 septembar, 2024

Ostali sportovi

Ovogodišnja dm Ženska trka imaće i humanitarni karakter, pošto će za svaku kupljenu kotizaciju naslovni sponzor ovog događaja kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Fondacijom „Heroji Beogradskog maratona“, donirati paket uložaka Jessa članicama Specijalne olimpijade iz 16 klubova širom Srbije, kao i članicama Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Komentari(0)

Loading