MARJANOVIĆ I KUKOLJ OBRADOVALI MALIŠANE Fondacija "Heroji Beogradskog maratona" zajedno sa Crvenim Krstom organizovali kamp za osobe sa invaliditetom

15:57 | 03-09-2024

Ostali sportovi 0

U odmaralištu Crvenog krsta Beograd u Bogovađi upriličen sjajan događaj

Beogradski maraton

Fondacija "Heroji Beogradskog maratona", Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Crveni krst Beograd organizovali su sjajan događaj u odmaralištu Crvenog krsta Beograd u Bogovađi. 

S obzirom da je jedan od osnovnih ciljeva humanitarne Fondacije „Heroji Beogradskog maratona“ zaštita i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, Fondacija Heroji Beogradskog maratona i Crveni krst Beograd udružili su sredstva kako bi 100 osoba sa invaliditetom i njihove trenere poslali u kamp na sportske pripreme.

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

Čitav događaj upriličila su i dva poznata imena srpskog sporta, proslavljeni košarkaš Boban Marjanović i džudista Aleksandar Kukolj. 

Oni su zajedno sa decom sa posebnim potrebama odigrali košarkaški meč na jednom od terena odmarališta i tako pokazali koliko im je stalo da usreće i pomognu onima kojima je pomoć zaista neophodna. 

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

PAO REKORD Etiopljanin osvojio zlatnu medalju u maratonu na OI

Kako i sami kažu, najdraže im je što sto su deci uspeli da izmame osmeh na lice jer je na kraju dana to ono što je najvažnije. 

Osim Marjanovića i Kukolja, na događaju su prisutni bili i upravitelj Fondacije "Heroji Beogradskog maratona" Darko Habuš, doktor Milan Mirković iz Crvenog Krsta Beograd, predsednik SSOSIB (Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd) i srpski paraolimpijac Draženko Mitrović. 

- Bogovađa je mesto u kome smo mi odrastali i koje smo rehabilitovali i pripremili za održavanje seminara, radionica i sličnih događaja. Danas smo ovde zbog oporavka dece sa invaliditetom i veliko hvala svim humanim ljudima zahvaljujući čijoj pomoći su oni danas ove. Verujem da će radionice Crvenog krsta koje ćemo održati biti korisne kako deci, tako i roditeljima i pripremiti ih na sve životne iazove. Pozivam sve ostvarene ljude u svojim profesijama da odvoje vreme i kroz razne aktivnosti se posvete humanitarnom radu. Zato hvala Bobiju i Aleksandru što su danas ovde sa nama - izavio je tom prilikom Dr.Milan Mirković ispred Crvenog krsta Beograd.

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

 

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

O značaju ove inicijative za članove Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda govorio je Draženko Mitrović.

- Hvala svima na podršci, pre svega jedno lepo druženje. Za ovu decu velika stav da su došli na sportsko-rekreativni program, oporavak, ali i bogat sadržaj radionica i druženje.

Košarkaš Boban Marjanović, tim povodom je rekao:

- Osmeh nas sve spaja. Ovde smo da pružimo osmeh deci i da izadjemo bolji na kraju ovog dana. Nasmejani mnogo lakše prolazimo kroz teška vremena. Kolega Kukolj me je naučio novim borilačkim veštinama. Drago mi je što sam deo današnjeg dana i nadam se da su i dečica uživala. Imali smo meč, ostavili smo srce na terenu i povedili - našalio se Bobi na kraju izjave.

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

Aleksandar Kukolj džudista, rekao je: “Oduševljen sam ambijentom u Bogovađi. Bobi i ja smo imali tu sreću da danas provedemo vreme sa ovom divnom decom. Svestan sam važnosti bavljenja ugroženim kategorijama i da na neki način doprinesemo poboljšanju kvaliteta njihovih života. Igrali smo košarkašku utakmicu, Bobi, dečica i ja protiv funkcionera, bila je puna neregularnosti, ali mi smo na kraju pobedili“, našalio se Kukolj na kraju.

Mediji su ispratili čitav projekat, a završnu reč je imao Darko Habuš. 

- Ponosan sam što smo organizovali ovakav događaj. Učinili smo srećnu ovu decu, a to nam je bilo i najvažnije. Trudićemo se da organizujemo što više ovakvih manifestacija. Posebno se zahvaljujem Bobanu Marjanoviću i Aleksandru Kukolju koji su svojim sportskim znanjem doprineli svemu ovome i proveli vreme sa decom sa invaliditetom koji će susret sa njima dvojicom pamtiti zauvek - poručio je Habuš. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading