CRVENI KARTON Vreloj Albanki muka od komentara, ugasila je nalog

06:30 | 21-09-2024

Šoutajm 0

Pred debitantsko suđenje u ženskoj Ligi šampiona, Emanuela Rusta se požalila na poruke koju su bile usmerene na njen izgled

Emanuela Rusta

Emanuela Rusta nije pokazala nijedan crveni karton u Lisabonu, ali jeste - navijačima. Nepristojnim, dabome, koji su joj slali uvredljive poruke.

Emanuela Rusta Profimedia
 

Albanka koja je debitovala u ženskoj Ligi šampiona - preksinoć delila pravdu na meču kvalifikacija Sporting - Real (1:2) - morala je, veli, da ugasi nalog na Instagramu zbog poruka koje je gotovo svakodnevno dobijala na račun izgleda.

Emanuela Rusta Printscreen
 

U komentarima na Emanueline objave - postavljala je fotke u bikiniju, između ostalog - potencirala se njena lepota i „vrela“ linija.

- Ljudi bi trebalo da se fokusiraju na moj profesionalizam, a ne na ostale stvari. Umorna sam od naslova poput „Se*si sudija koji podiže temperaturu“. Suđenje na utakmicama nije pitanje pola, već stručnosti - rekla je 30-godišnja Albanka portugalskim medijima pre utakmice koja je, nažalost, privukla samo 624 gledalaca u Sportskom centru Sportinga.

Emanuela Rusta EPA/Alessandro Della Valle
 

Profesor fizičkog u Elbasanu

Emanuela je u mladosti igrala košarku u Elbasanu. Kasnije se školovala za nastavnika fizičke kulture, pa danas to radi u srednjoj školi u rodnom gradu.

Rusta se godinama bori protiv se*sizma u albanskom fudbalu zalažući se za ravnopravnost žena u tom „muškom“ sportu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kejsi Tafili (@kejsitafili_)

Podsećanja radi, ona je 2019. postala prva žena linijski sudija u Superligi Albanije, a pred kraj sezone 2021/22. je počela da deli pravdu muškarcima. Dosad je odsudila 15 utakmica. Takođe je prva Albanka s UEFA bedžom na grudima i danas pripada sudijama Prve kategorije. Nedavno je delila pravdu u kvalifikacijama za EP žena 2025.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading