TEŠKO? PA ŠTA! Prsatu Italijanku baš briga za provlačenje „azura“ na EP, slavila je u vrelom izdanju

06:00 | 22-11-2023

Šoutajm 0

Ukrajinci su u 93. tražili - i nisu dobili - penal iz kojeg su mogli do pobede, plasmana na šampionat i slanja aktuelnog prvaka u opaki baraž

Marika Frušo

 

Prođoše i Italijani na Evropsko prvenstvo 2024. Nekako, jedva. Uz dramu u poslednjem kolu kvalifikacija. Uz nedosuđen penal Ukrajincima, koji bi, skoro sigurno, aktuelnim prvacima doneo glavobolju u gradu „aspirina“.

Fudbaleri Italije AP/Martin Meissner
 

„Azuri“ će, dakle, braniti titulu prvaka Starog kontinenta naredne godine, pošto su odigrali potrebnih 0:0 u zemlji domaćina EP na koncu kvalifikacija. Time su izbegli traženje nemačke vize kroz baraž, a znamo kako su prošli u doigravanju za poslednja dva Mundijala - za Rusiju 2018. izbacila ih Švedska (1:0, 0:0), a za Katar 2022. Makedonija (0:1 u Palermu).

„Teško... ali kvalifikovali smo se. EVRO 2024“, prokomentarisala je Marika Frušo uz emotikone sreće i snage.

Prsata sportska novinarka, poznata i kao verna navijačica Napolija (ima nekoliko tetovaža u slavu tog kluba, čak i iznad vrele zone), reagovala je i pre dva meseca posle trijumfa Italije nad Ukrajinom na „San Siru“. Tih 2:1, pokazalo se sad, ključni su konačni plasman na tabeli grupe C.

„Morali smo da pobedimo i uspeli smo! Nadamo se da ćemo se poboljšati. Put je dug, ali moramo da budemo pozitivni“, poručila je tad bujna Marika na Instagramu, gde ima skoro milion pratilaca.

Duel Mudrika i Kristantea EPA/Christopher Neundorf
 

Italijanima je bio dovoljan bod u Leverkuzenu za direktan plasman i uspeli su, doduše uz veliku sreću, u 93. minutu. Ukrajinci su tražili penal pošto je, smatrali su, Kristante faulirao Mudrika.

Duel Mudrika i Kristantea EPA/Christopher Neundorf
 

Eventualnim golom s 11 metara bi verovatno pobedili i prošli na EP, a prvaka Evrope poslali u baraž, međutim, španski sudija Mansano ništa nije svirao. Niti se VAR uključio. Otud na kraju očaj Ukrajinaca na travi „Baj arene“ i neopisivo slavlje Italijana.

Lučano Spaleti AP/Martin Meissner
 

Spaleti: Nije bilo kontakta

- Kristanteovo stopalo je bilo blizu Mudrikovog, ali ga nije dodirnuo. Mudrik je u tom trenutku već prešao preko i pokušavao da ostvari kontakt - ocenio je sumnjivi detalj selektor „azura“ Lučano Spaleti.

Tipično „žabarski“, rekli bi - jedva su prošli i braniće titulu osvojenu na Vembliju 2021. Možda i odbraniti...

Komentari(0)

Loading