KOŠMAR NA OSTRVU Njukasl tuguje, ojađen i Karijus, a Dileta darove sprema

06:00 | 15-12-2023

Šoutajm 0

Nemac sa saigračima u očaju, njegova lepa cica za to vreme u pretprazničnoj euforiji

Dileta Leota
EPA/RICCARDO DALLE LUCHE

 

Poluvreme iz najlepših snova (1:0), pa poluvreme košmara (0:2). Zatim tuga neopisiva. I ko zna dokad će obavijati „Sent Džejms park“...

Fudbaleri Njukasla AP/Scott Heppell
 

Imao je Njukasl prolaz u osminu finala Lige šampiona - istorijski uspeh - posle prvih 45 minuta okršaja s Milanom. Gol Žoelintona u 33. je bacio u trans vernu publiku (52.037). Orila se pobednička pesma na najvećem stadionu engleskog severa i pošto su se akteri vratili na scenu posle (ne)zasluženog odmora.

Samjuel Čukvueze EPA/ADAM VAUGHAN
 

I beše tako još četvrt sata, dok Pulišić u 59. nije zatresao mrežu „svraka“. Utihnule su tribine, a definitivno umuknule pred kraj (84), kad je Čukvueze ispisao na semaforu 1:2. I time „roso-nerima“ obezbedio proleće, doduše u Ligi Evrope. Da je Njukasl dobio, nastavilo bi se sanjanje lepih snova kroz Ligu šampiona, jer bi u tom slučaju PSŽ izvisio zbog lošeg međusobnog skora. Ovako, tuga...

Na terenu u poraženom timu, po običaju, nije bilo Lorisa Karijusa. Treći golman „svraka“ sad je bio drugi, usled povrede standardne jedinice Poupa, ali nema sumnje da Nemac deli osećanja sa saigračima. Njihov očaj je tim pre veći što je velikan s Apenina dao dva gola - iz dva šuta u okvir!

Jedna Italijanka preksinoć nije tugovala. Svejedno što je Karijus njen dasa, otac njihove ćerkice Arije. Diletu Leotu je, naprotiv, uhvatila predbožićna euforija.

„Pokloni spremni“, napisala je najpoznatija italijanska sportska novinarka na Instagramu pozirajući ispred okićene jelke.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading