KLOPOVA VIDOVITA ULA Nemac se povlači sa klupe Liverpula u junu, a mnogi veruju da je to odlučio na nagovor žene

11:15 | 17-02-2024

Šoutajm 0

Neke od najvažnijih profesionalnih odluka poznati trener doneo je na mig lepše polovine

Klop sa suprugom

Izreka da se najviše voli prvo dete i druga žena sasvim je ok u slučaju Jirgena Klopa. Nemački stručnjak koji je na kraju sezone najavio posvlačenje s klupe Liveprula posle devet godina velikim, značajnim i ispravnim odlukama može da zahvali drugoj supruzi Uli Sandok.

Bivša socijalna radnica upoznala je Klopa na minhenskom Oktoberfestu 2005. godine, gde je radila kao konobarica. Zajedno su počeli da žive posle tri dana, a nedugio zatim su se i venčali. Ula je zaslužna za Jirgenovu odluku da odbije ponudu Mančester junajteda 2013. godine, što je dovelo do preuzimanja kluba sa na Enfild rouda dve godine kasnije.

Klop sa suprugom EPA
 

 

Klop je više puta istakao da je na njen savet produžio ugovor sa Liverpulom pre dve godine. Prethodno je izrazila zabrinutost za njegovo zdravlje zbog situacije u kojoj se Klop našao tokom poslednje godine u Dortmundu kada su kola krenula nizbrdo posle serije uspeha.

Klop je prvobitno najavio odluku da napusti „crvene“ kada mu je ugovor istekao na kraju sezone 2024, da bi kasnije potpisao do 2026. Priznao je da je Ula bila ključna u ubeđivanju da produži ugovor. Kao što je bila i za nekoliko velikih odluka tokom njegove menadžerske karijere.

Delila humanitarne vaučere

Klopovi će jedan deo vremena provesti I na Ostrvu u primorskom gradu Formbi u kuću koja je ranije bila u vlasništvu Stivena Džerarda. Ostvarili su pozitivan uticaj na stanovništvo. Neposredni Klop redovan je u pabovima dok savetima pomaže lokalnom klubu. U aprilu 2020. Ula je podelila vaučere za hranu u vrednosti od 1.170 evra osoblju supermarketa u znak zahvalnosti za njihov požrtvovan rad. Jedan radnik je rekao za Liverpul eho:

- To je bila neverovatna stvar. Ula nije želela da pravi sebi reklamu, niti da dobije bilo kakvo priznanje, već je samo nameravala da ljudi koji rade u prodavnicama dobiju nagradu koju zaslužuju.

- Ostajem još dve godine. Zašto? Zato što Ula želi da ostane, a kao dobar muž šta radiš kada tvoja žena želi da ostane? Ti ostaješ. Najvažniji ugovor u mom životu koji sam potpisao je onaj sa Ulom. Sedeli smo u kuhinji za stolom i Ula je rekla: „Ne mogu da vidim da odlazimo 2024. “

Klop Profimedia
 

 

Dodao je:

- Ono što je verovatno najvažnije, a nisam mogao da radim protiv toga, jeste da moja porodica, posebno Ula, jednostavno voli Liverpul.

Nazovideda

Par nema zajedničku decu, ali imaju sinove iz prvih brakova. Klopov naslednik Mark igrao je za Dortmund pre nego što je morao da se povuče zbog niza povreda. Jirgen je očuh Ulinom sinu Denisu koji je prošle godine dobio dete pa je Klop, na neki način, postao deda.

- Apsolutno savršeno leto. Blagoslov je što smo mogli da budemo na okupu, gledamo kako prolazi kroz prve faze. Davno smo bili u toj ulozi, ali mogu vam reći, to je kao vožnja bicikla, ne može da se zaboravi. Prelepo. Najlepša stvar koju sam doživeo u poslednjih 30 godina, da dočekam tako malo divno ljudsko biće - rekao je Nemac.

Pričljivi Nemac nije se zaustavio.

- Kada bi ona rekla: „Iskreno, volim fudbal i volim da ga gledam, ali zapravo želim da idem kući“, onda bismo otišli, to je istina. Ona je započela ovu priču i evo nas.

Nema sumnje da je Ulin stav bio ključan u Klopovoj odluci da u junu napusti Liverpul. Objašnjavajući svoju odluku u video poruci, Nemac je rekao da mu „ponestaje energije“ kako se približava decenija rada na obalama reke Mersi.

Klop je navodno bio u užem izboru da nasledi Ser Aleksa Fergusona na mestu menadžera Mančester junajteda 2013. godine i na tome je insistirao tadašnji izvršni potpredsednik kluba Ed Vudvord. Prema legendi Liverpula Filu Tompsonu, Klop je odbio ulogu nakon što je Ula tvrdila da ima loš osećaj.

Nema letenja na Poterovom je*enom štapu

Ula je pisac romana za decu, a njena knjiga „Tom i magični fudbal“ objavljena je 2008. Priča govori o dečaku (11) koji na tavanu pronalazi magičnu fudbalsku loptu koja ga pretvara u talentovanog fudbalera. Napisala nastavak 2010. godine, a radnja se dešava u Africi.

- To je kao Hari Poter, ali o fudbalu. Nema letenja na njegovom je*enom štapu" - rekao je Klop analizirajući delo.

- Intervjuisao sam Klopa za Skaj i pitao sam da li su on i Liverpul stvoreni jedno za drugo - rekao je Tompson za TV2 u Norveškoj.

- Tada mi je rekao da je mogao da preuzme Junajted, ali Ula je rekla da to nije dobar izbor i da će biti teško raditi posle Fergusona. Kada se javio Liverpul, njegova žena je rekla da je to u redu i onda je sklopljen ugovor.

Klop je ostao u Dortmundu još dve sezone, pre nego što je otišao u leto 2015. Ula je dobila titulu prve dame Bundeslige zbog dobrotvornog rada u Nemačkoj i Keniji. Tri godine je radila kao učiteljica i bolnička radnica u Najrobiju.

Gnezdo u fazi rekonstrukcije

Mnogi veruju da će najavljeni odmor od fudbala Klop provesti na Majorki gde je za četiri miliona evra 2022. kupio hacijendu od umetnika Rolfa Knija koja je na imanju od 5.000 hektara, a ima i bazen.

Trenutno renovira "ekološki porodični raj" na Balearima i transformiše vilu u niskoenergetsku kuću sa međusobno povezanim sistemima grejanja i klimatizacije.

- Ula je zadužena za sve što se tiče renoviranja - kaže komšija Mark Lorenson, bivši fudbaler Liverpula, a Klop komentariše:

- Prokleta stvar još nije spremna, a sam plaćam sve račune!

Tokom Klopovog boravka u Dortmundu Ula se zabrinula za Jirgenovo zdravlje zbog stresnih situacija tokom sedam sezona u Bundesligi. „Milioneri" su 2015. bili u zoni ispadanja u februaru, pre nego što su se oporavili i završili na sedmom mestu. Klop je otkrio da je Ula tvrdila da je pritisak uzeo danak.

Klop Profimedia
 

 

- Morali smo puno toga da preživimo u ligi posle poraza od Verdera i zimske pauze. Otišao sam kući i žena je rekla da sam se konačno potpuno izgubio jer sam bio neverovatno dobro raspoložen, euforičan - rekao je Klop.

- Božić smo proveli u zoni ispadanja. Stigao sam kući i osećao se kao nov čovek. Zato što sam znao da sada imam priliku da se pozabavim problemima u ekipi. I na sreću, bili smo uspešni. Naša igra i rezultati u drugoj polovini sezone bili su iznad očekivanja, ali sam i dalje bio psihički opterećeni onim što se dogodilo ranije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading