NIJE SVE TAKO CRNO Ovo je ključan faktor poraza Partizana od Virtusa, ali jedna stvar može da ohrabri navijače

06:00 | 25-10-2024

Sportski pogled 0

Bolan poraz doživeo je Partizan od ekipe Virtusa iz Bolonje u petom kolu Evrolige rezultatom 69:70

KK Partizan

Košarkaši Partizana odigrali su neizvestan meč protiv bolonjskog Virtusa u krcatoj Beogradskoj areni i sa samo pola koša izgubili utakmicu rezultatom 70:69. 

Ponovo su Italijani bili kobni po četu Željka Obradovića. Prošle godine je Frenk Kaminski promašio trojku za pobedu, a ove sezone se u toj ulozi našao Frenk Nilikina, koji je na pet sekundi do kraja meča ukrao loptu rivalu, namestio se za šut za tri poena, ali je omašio. Bilo je pola koša prednosti za Virtus, pa su se mnogi zapitali zašto Francuz nije krenuo na ulaz i da pokuša da pogodi dvojku ili iznudi faul, ali najlakše je biti general posle bitke...

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

IŠAO SAM I... Šta se desilo u poslednjem napadu Partizana? Lundberg o spornoj situaciji

Nilikina je hteo najbolje, da obraduje 20.000 vernih navijača Partizana, ali se prosto nije dalo. 

Koliko mu je stalo, govori činjenica da je francuski reprezentativac ostao posle utakmice do ponoći da šutira trojke kada se hala ispraznila. 

Imao je Partizan više od 36 minuta igre prednost, ali protivnik se vratio, beogradski crno-bli nisu uspeli da prelome meč, pa se stara boljka iz prošlih sezona, nažalost, ponovila i sada, kada je tim Željka Obradovića sve što je sticao tokom utakmice, u poslednjih par minuta sve prosuo. Kao neke od ključnih razloga poraza u ovoj utakmici treba navesti: 

PROBLEM SA SKOKOM 

Kada pogledamo neke sezone unazad, vidimo da Partizan ima ozbiljne probleme sa skokom. To se dalo primetiti i na meču protiv Virtusa. Centarska linija crno-belih nije bila na visini zadatka i često je u više navrata dozvoljavala Italijanima nekoliko prilika za napad. Ovo je sigurno jedan od glavnih razloga zašto je Partizan doživeo prvi poraz ove sezone u Evroligi na domaćem parketu. 

Briljirao je Tajrik Džons sa 20 poena, koji inače u proseku beleži 4.6 skoka po meču, dok je Brendon Dejvis na 2.2, koji je odigrao izuzetno skroman meč, s toga je i takva situacija bila na skoku crno-belih. 

 

 

Podatak koji opravdava sve gore navedeno je i taj da je Partizan imao 28 skokova, a ekipa iz Bolonje je 34 puta uspevala da uhvati loptu posle promašaja. 

Mora se napomenuti da je italijanski tim imao približno sličan broj ofanzivnih skokova (15) koliko je Partizan imao defanzivnih (18). 

Svakako, to je jedna od ključnih stvari u porazu crno-belih. 

POVREDA KARLIKA DŽONSA ZA STREPNJU NAVIJAČA 

Na nešto manje od sedam minuta do kraja utakmice, na trenutak su se svih 20.000 navijača Partizana uhvatilo za glavu i nastao je muk, kada je Karlik Džons doživeo povredu i morao je da napusti teren, a primetno je bilo da je osećao određeni bol u nozi. 

U PARTIZANU MOGU DA ODAHNU Evo kolika pauza čeka Karlika Džonsa

Plejmejker je morao da napusti igru, a onda su stvari samo išle silaznom putanjom i na kraju je Partizan doživeo poraz.

Tako da, osim problema sa skokovima, crno-bele bi sada mogla da muči i organizacija napada, jer će neko vreme igrati bez Džonsa. Doduše, on neće mnogo pauzirati, već desetak dana, ali će propustiti mečeve protiv Monaka ( u sredu 30. oktobra u Areni) i protiv Fenerbahčea u Istanbulu dva dana kasnije. 

 

 

VOLJA KAO VAŽAN FAKTOR U NASTAVKU SEZONE 

Nije crno-belima ništa išlo na ruku u meču protiv Virtusa. Bilo je tu problema sa skokom, ekipa nije bila na visini zadatka, izuzev sjajne partije Tajrika Džonsa, bilo je tu i tamo nekih spornih sudijskih odluka, ali, sve je to sport i košarka. Greške se dešavaju. 

Ali, ono što treba da raduje navijače, to je da sigurno postoji voljni momenat kod igrača. Stalo im je i svesni su da igraju za klub sa prebogatom tradicijom. Gorepomenuti gest Frenka Nilikine kupio je navijače, ostao je posle promašenog šuta za pobedu da trenira i da ispravi greške. To je ono što svaki navijač želi da vidi od svog igrača, a naravno i treneri i stručni štab. 

Ne treba zaboraviti ni trenutak kada se Ife Lundberg u poslednjim sekundama utakmice bacio za loptu protiv Makabija iako je meč odavno bio dobijen. Čini se da motiv kod novoformirane ekipe postoji, ali je potrebno vreme da se kockice slože. Priliku za popravni, Partizan ima već u sredu protiv Monaka, takođe u Beogradskoj Areni od 20.45. 

Crno-beli u prvih pet kola Evrolige imaju dve pobede i tri poraza. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading