ČELSIJEV RASPAD SISTEMA Projekat od MILIJARDU EVRA na ivici kolapsa

14:04 | 05-02-2024

Sportski pogled 0

Kako je Čelsi i pored uloženih milijardu evra sve gori i gori...

Čelsi
EPA

Najskuplji evropski projekat zvan Čelsi posle godinu i po dana ne da ne pokazuje znakove isplativosti i poboljšanja, već naprotiv - nazaduje.

Klub u čiji je igrački kadar novi vlasnik Tod Boli uložio milijardu evra je doživeo juče novi šamar na domaćem terenu. Vulverhempton (ironije li, klub koji se muči sa finansijama) ih je uništio na "Stamford Bridžu" sa 4:2.

Štoperski par plaćen 80.000.000 evra Aksel Disasi i Benoa Badijašil je izgledao amaterski. Gomila grešaka Francuza je dovela do najmanje dva gola Vulverhemptona juče.

Šta tek reći za Mozesa Kajseda plaćenog 116.000.000 evra? Zaista izgleda tragično i u Liverpulu se smeju Čelsiju što su "uspeli" da im otmu Ekvadorca.

Mihajlo Mudrik, i sam plaćen 70.000.000 evra je bio tragikomičan. Kako je to lepo primetio Džejmi O'Hara:

- Mudrik, 70.000.000 evra? On trenutno ne vredi sedam evra. Dao je loptu pogrešno 15 puta kada je ušao. Apsolutno šokantno. Ako ste navijač Čelsija, bilo bi vas sramota da gledate to.

Mihajlo Mudrik EPA-EFE/Isabel Infantes
 

Na sve to se čini ni da trener Mauricio Poketino više nema jasnu ideju šta da uradi sa ovim timom. 

- Mislim da nismo svi dovoljno dobri, to je realnost. I ja, kao prvi odgovorni. Naravno, ono što smo danas pokazali je da nismo dovoljno dobri. Slažem se, 100 odsto. Nismo pravilno upravljali situacijom i ne želim da dođem ovde i kažem da sam najbolji, a igrači najgori, ali oni moraju da preuzmu odgovornost kao i ja.

Iako su mu rezultati užasni i Čelsi je trenutno 11. na tabeli Premijer lige sa tek 31 bodom iz 23 utakmice, Argentinac za sada - ostaje?!

Jedan od razloga je taj i što nema previše trenerskih opcija na tržištu slobodnih agenata koji bi se latili posla u klub gde se, očigledno, ne zna ko pije, a ko plaća.

Navijači su juče uzvikivali ime Žozea Murinja, mada je teško da bi se Portugalac i treći put vratio u London, a pitanje je i koliko iskusni stručnjak (karijera mu je u strmoglavom padu) može da pomogne klubu.

Jasno je da Čelsiju nedostaje napadač vrhunske klase. Nikolas Džekson to nije (pitanje je i da li će biti), Armando Broja je poslat na pozajmicu u Fulam, Kristofer Nkunku se tek oporavio od povrede, mada je i on više nešto između "devetke" i "desetke" nego što je klasičan špic.

Zbog toga se najavljuje na leto napad na Viktora Osimena kojeg Napoli neće pustiti za manje od 120.000.000 evra.

Osimen se povredio EPA-EFE/CIRO FUSCO
 

 

Time bi ceh Toda Bolija otišao na preko milijardu evra u samo dve godine od kada je nasledio Romana Abramoviča na mestu vlasnika kluba.

Upravo se odlazak Rusa vezuje za ozbiljan pad Čelsija. Amerikanac je oterao maltene sve bivše radnike, postavio svoje saradnike na ključne funkcije, rasprodao (osim Tijaga Silve) sve iskusne igrače i rešio da sa mladim snagama krene u osvajanje Premijer lige i Evrope.

Samo, sa ovakvim timom, načinom igre, pa i igračima, Čelsi ne samo da nema kvalitet za takve ciljeve, već je miljama daleko udaljen i od borbe za Ligu šampiona.

Ako Boli nastavi ovako, mogao bi da prođe kao američki vlasnici Mančester junajteda Glejzeri kojima navijači ne mogu da dočekaju da vide leđa.

Videćemo kako će "plavci" rešiti krizu koja im je zakucala na vrata...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading