Kodi je trebao da bude zvezda, ali nije uspeo

15:49 | 09-02-2024

Sportski pogled 0

Da li znate priču o Jupiteru, planeti koja je trebala da bude zvezda, ali nije uspela?

Kodi Miler Mekintajer
ABA liga KK Partizan

Košarkaški, onako romantično, dobili smo idealnu personifikaciju Jupiterove priče kroz igru pod obručima.

Kodi Miler-Mekintajer je danas neko kome se divi cela Evropa. Organizator igre Baskonije zabeležio je nestvaran tripl-dabl u pobedi nad Asvelom, gde je uz 11 poena i isto toliko skokova upisao i fenomenalnih 20 asistencija, kojima je postavio rekord u istoriji Evrolige.

Pre prilično duge tri godine, ovaj košarkaš je napustio redove Partizana, tima koji je u tom trenutku izgledao možda i najgore u ovom veku, pod palicama Vlade Šćepanovića, Saše Filipovskog i Aleksandra Matovića. Kodi u tom sivilu nije uspeo da se snađe.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kodi Miler Mekintajer EPA-EFE/Anna Szilagyi

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

DA LI JE OVO MOGUĆE? Bivši Partizanov košarkaš srušio nestvaran rekord i tripl-dablom vodio svoj tim do pobede

"Korona sezona" bila je na snazi, pa su crno-beli izgubili nešto što im je kroz istoriju možda bio i najkrupniji faktor borbe sa evropskim velikanima - navijače.

Dvorane su bile sablasno prazne, Partizan se vratio "kući", u Halu sportova na Novi Beograd, ali to je bilo sve što smo videli od romantike u toj sezoni "parnog valjka".

Sastav je ostao gotovo nepromenjen u odnosu na sezonu ranije, kada je sa Andreom Trinkijerijem zastrašujući tim crno-belih hitao kao trofejima u Evrokupu i ABA ligi, samo što je umesto Kori Voldena (koji je prešao u Crvenu zvezdu) u Humsku stigao Kodi Miler-Mekintajer, dotadašnji plejmejker Cedevita Olimpije.

Očekivalo se mnogo, Kodi je do tog trenutka bio neko koga je crno-bela publika i te kako poznavala, pošto se američki organizator igre često susretao sa Partizanom u sezonama ranije, gde je pre dresa "zmajčeka" branio boje ruskog Zenita, sa kojim je dolazio u Halu Aleksandar Nikolić.

Sve je bilo kao gravirano za uspeh, ali se na kraju ispostavilo da smo videli jedno prilično depresivno izdanje, u režiji svih aktera.

Kodi Miler Mekintajer Foto: ABA league/KK Partizan
 

Kada se sve pogleda statistički, Mekintajerovo izdanje u Partizanu nikako nije zaslužilo otkaz u januaru mesecu, kada ga je zamenio Džoš Perkins, momak za koga mnogi smatraju da je jedno od najgorih inostranih pojačanja u istoriji "parnog valjka".

Na proseku od nešto više od 13 poena i nešto manje od četiri asistencije, Kodi je bio jedan od retkih koji je preuzimao odgovornost na sebe i nešto istinski više želeo od ostatka indisponiranog sastava, koji je ličio na sve, samo ne na ono što smo imali prilike da gledamo samo nekoliko meseci ranije.

Pripisivani su mu svakakvi epiteti, a postavlja se glavno pitanje kako je, tada rečeno, "carinik lopte" i "divljak" došao do toga da bude najbolji asistent na jednoj utakmici u istoriji Evrolige, sa nestvarnih 20 asistencija?

Ko je tu pogrešio, on, navijači ili Partizan? Ili možda svi po malo? 

Čini se da njegova psiha nije uspela da izdrži presiju igranja u sredini kakva je Partizan, gde je uprkos činjenici da su utakmice igrane pred praznim tribinama internet uzeo maha i tako mu urušio možda već poljuljano samopouzdanje.

A čini se da nije bio ni toliko kriv, samo je bio neko koga je vredelo čekati... Te plodove danas ubira Duško Ivanović.

Ono što možemo da podvučemo je - Kodi je u Partizanu trebao da bude zvezda, ali nije uspeo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading