Popije kiselu vodu, osvoji trofej, ispiše istoriju - jedan sasvim običan dan Branka Lazića

07:00 | 19-02-2024

Sportski pogled 0

Sve prolazi, kapiten ostaje.

Branko Lazić
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Mnogi navijači Crvene zvezde primetili su da pred gotovo svaku utakmicu u "Areni", njihov kapiten sedi u jednom restoranu u blizini hale, dok minuti dele njegov tim od početka utakmice.

Derbi, Barselona, Real... za Branka Lazića nijedna utakmica ne pravi razliku. On će uvek sedeti pored prozora, ispijati kiselu vodu i razgovarati sa prijateljima. Jednstavno, to može samo on, kapiten, čovek koji je kroz prethodnih 13 godina pravi primer vernosti jednom klubu.

Svi su prolazili, smenjivali se, odlazili i vraćali se, pa opet odlazili, a neki se po drugi put vraćali, ali on je sve vreme bio tu. Zvezdin vojnik i čovek koji je protiv Partizana u Nišu odigrao 90. "večiti derbi". Ako vam ta brojka ne zvuči impresivno, sigurno će vam se mišljenje promeniti kada čujete da je odigrano ukupno 301.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Branko Lazić je, dakle, odigrao gotovo trećinu svih derbija. Kada se tako kaže, to već zvuči ubedljivo.

Lazić je Zvezdin rekorder po broju odigranih utakmica, a i po broju osvojenih trofeja. Uzeo ih je već 23, šest puta ABA ligu, uz osam titula prvaka Srbije i isti broj Kup pehara i jedan Superkup. Uz to odigrao je i najviše evropskih utakmica za Zvezdu.

Branko Lazić Marko Metlaš/Alo
 

Pored njega samo su Vladimir Cvetković i Dragiša Vučinić, legende Zvezde, odigrale 13 sezona za crveno-bele.

Nekako je uvek njegovo ime išlo uz Zvezdu, uvek je bio tu, prošao je kroz mnogo faza samog kluba u ovom veku. Od prve sezone u Evroligi, titula, velikih slavlja i razočarenja... ali je uvek bio tu. Tokom njegove ere došlo je i otišlo mnogo trenera, igrača...

Sve prolazi, kapiten ostaje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading