SVI SE PITAJU ŠTA SE DEŠAVA SA ALKARAZOM? Karlitos je rušio sve pred sobom, a onda je jedan susret sa Novakom promenio sve, nije mogao da zadrži suze

07:00 | 22-02-2024

Sportski pogled 0

Karlos Alkaraz u slobodnom padu

Alkaraz i Đoković
AP Photo/Aaron Doster

 

Španski teniser Karlos Alkaraz delovao je nezaustavljivo u prvoj polovini prošle godine. Nakon što je osvojio Vimbldon pobedivši Novaka Đokovića u finalu sa 3:2, mnogi su ga videli kao čoveka koji će oboriti brojne rekorde koji se nalaze u vlasništvu Đokovića, Rodžera Federera, Rafaela Nadala.

Zaista, Španac je delovao nezaustavljivo, sa lakoćom je pobeđivao većinu rivala, pucao od samopouzdanja. A, onda je jedan meč sve promenio.

Bilo je to finale Sinsinatija u kom je Novak pobedio Karlitosa u najboljem meču u godini. Duel je trajao skoro četiri sata, Alkaraz je imao set i brejk prednosti i naspram sebe Đokovića koji je delovao iscrpljeno usled velike vrućine. Borio se Srbin da dođe do daha, čak su mu i puls merili u jednom trenutku, bio je na konopcima, ali je uspeo da izvuče poslednji atom snage i dođe do jednog od najvećih preokreta u karijeri.

Nije to bio najvažniji međusobni okršaj Đokovića i Alkaraza, niti Novakova najveća pobeda nad Špancem, ali je na psihološkom planu svakako bio najbitniji meč. Uspeo je najbolji teniser svih vremena da se revanšira 21-godišnjem Karlitosu za poraz u finalu Vimbldona, ali i da zaustavi njegov nalet i to tako što je spasao meč loptu. Da je tada Alkaraz slavio, dobio bi dodatnu injekciju samopouzdanja. Već je video sebe kako je u dva uzastopna finala srušio svetskog broja jedan, ali mu je trijumf izmakao.

Posle poraza potpuno se slomio i nije mogao da zadrži suze. Samopouzdanje se dugo stiče, a sruši se samo u jednom trenu. Upravo se to dogodilo Alkarazu. Od tog finala mnogo je nesigurniji, fali mu odlučnosti i vere u svoje udarce.

Od pomenutog meča u Sinsinatiju odigrao je osam turnira i ni na jednom nije uspeo da se domogne finala! Sada se na seriju bledih rezultata nadovezala i povreda zgloba. 

Na Alkarazovu sreću, nije reč o težoj povredi, ali svakako da će to dodatno uticati na njega, pa će biti zanimljivo videti kako će izgledati na mastersu u Indijan Velsu gde brani titulu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading