SVI SE PITAJU ŠTA SE DEŠAVA SA ALKARAZOM? Karlitos je rušio sve pred sobom, a onda je jedan susret sa Novakom promenio sve, nije mogao da zadrži suze

07:00 | 22-02-2024

Sportski pogled 0

Karlos Alkaraz u slobodnom padu

Alkaraz i Đoković

 

Španski teniser Karlos Alkaraz delovao je nezaustavljivo u prvoj polovini prošle godine. Nakon što je osvojio Vimbldon pobedivši Novaka Đokovića u finalu sa 3:2, mnogi su ga videli kao čoveka koji će oboriti brojne rekorde koji se nalaze u vlasništvu Đokovića, Rodžera Federera, Rafaela Nadala.

Zaista, Španac je delovao nezaustavljivo, sa lakoćom je pobeđivao većinu rivala, pucao od samopouzdanja. A, onda je jedan meč sve promenio.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bilo je to finale Sinsinatija u kom je Novak pobedio Karlitosa u najboljem meču u godini. Duel je trajao skoro četiri sata, Alkaraz je imao set i brejk prednosti i naspram sebe Đokovića koji je delovao iscrpljeno usled velike vrućine. Borio se Srbin da dođe do daha, čak su mu i puls merili u jednom trenutku, bio je na konopcima, ali je uspeo da izvuče poslednji atom snage i dođe do jednog od najvećih preokreta u karijeri.

Nije to bio najvažniji međusobni okršaj Đokovića i Alkaraza, niti Novakova najveća pobeda nad Špancem, ali je na psihološkom planu svakako bio najbitniji meč. Uspeo je najbolji teniser svih vremena da se revanšira 21-godišnjem Karlitosu za poraz u finalu Vimbldona, ali i da zaustavi njegov nalet i to tako što je spasao meč loptu. Da je tada Alkaraz slavio, dobio bi dodatnu injekciju samopouzdanja. Već je video sebe kako je u dva uzastopna finala srušio svetskog broja jedan, ali mu je trijumf izmakao.

Posle poraza potpuno se slomio i nije mogao da zadrži suze. Samopouzdanje se dugo stiče, a sruši se samo u jednom trenu. Upravo se to dogodilo Alkarazu. Od tog finala mnogo je nesigurniji, fali mu odlučnosti i vere u svoje udarce.

Od pomenutog meča u Sinsinatiju odigrao je osam turnira i ni na jednom nije uspeo da se domogne finala! Sada se na seriju bledih rezultata nadovezala i povreda zgloba. 

Na Alkarazovu sreću, nije reč o težoj povredi, ali svakako da će to dodatno uticati na njega, pa će biti zanimljivo videti kako će izgledati na mastersu u Indijan Velsu gde brani titulu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading