STOJKOVIĆ I JA ĆEMO ZAJEDNO GLEDATI DERBI Vuk Rašović za Sport. Alo: Partizan konačno može do titule

07:00 | 06-03-2024

Sportski pogled 0

Odavno trka za šampionsku titulu u Superligi Srbije nije bila neizvesnija, dugo se sa većim nestrpljenjem nije čekao večiti derbi, pobeda u ovakvoj utakmici vredi šest, a ne tri boda.

Vuk Rašović
Alo/ Marko Metlaš

Pre početka prvenstva Crvena zvezda je bila apsolutni favorit, ali se sa druge strane hrabro isprsio Partizan predvođen Igorom Duljajem. Tako na iznenađenje mnogih, 172. večiti derbi crno-beli dočekuju sa bodom prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

U prvom delu sezonu Partizan je u Humskoj slavio sa 2:1, pa Zvezda sa novim starim trenerom Vladanom Milojevićem želi revanš.

O prazniku srpskog fudbala koji je na programu u subotu od 17 časova, razgovarali smo sa nekadašnjim trenerom Partizana, a danas šefom stručnog štaba Al Fejhe, Vukom Rašovićem.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Da li stižete da ispratite dešavanja u srpskom fudbalu?

- Naravno da pratim. Zanima me naš fudbal, pogotovo Partizan i reprezentacija. Koliko god mi vreme dozvoljava trudim se da ispratim sve utakmice koje oni igraju - počinje priču Vuk Rašović.

Kako Vam deluje Partizan pod dirigentskom palicom Igora Duljaja?

- Partizan deluje veoma dobro ove godine. Mislim da su se neke stvari složile, da su želje Igora Duljaja od strane uprave ispoštovane i da je on napravio dobru selekciju igrača. Samim tim i ovi rezultati koji se postižu na domaćoj sceni imaju vrednost, pogotovo što to traje već u kontinuitetu. Ja verujem da Partizan ove godine konačno može da osvoji titulu - optimističan je Rašović.

Šta očekujete od predstojećeg večitog derbija?

- Stvari idu u tom toku da će sigurno naredna dva derbija koja se igraju odlučiti prvaka. Sigurno je da će biti puna naboja, utakmica koja znači i jednom i drugom timu. Verujem da će biti veoma neizvesna utakmica i da do poslednjeg minuta ništa neće biti odlučeno. Ja, kao navijač Partizana očekujem i priželjkujem pobedu crno-belih, ali znam da neće biti lako - kaže trener Al Fejhe za Sport. Alo.

FK Crvena zvezda FK Partizan Alo/Marko Metlaš
 

 

U čemu je najveća snaga crno-belih?

- Najveća snaga Partizana je u igračima. Mislim da Partizan ima kvalitetne igrače i da su to pokazali ove sezone. Šteta što nisu igrali na evropskoj sceni bilo koje takmičenje, jer bi im ti mečevi mnogo značili. Takođe, sinergija igrača i navijača mogu da nose Partizan do pobede. Želim da istaknem i Duljaja koji je napravio odličnu atmosferu, vidi se da postoji timski duh i to što je neophodno za jedan veliki rezultat. Velike utakmice kao što je derbi rađaju junake, a ja verujem da će neko od fudbalera Partizana napraviti razliku i doneti prednost koja je neophodna u ovakvim utakmicama - objašnjava nekadašnji fudbaleri i trener "parnog valjka".

Doneo titulu Partizanu, bio najbolji trener u Saudijskoj Arabiji

Trenersku karijeru Rašović je započeo u mlađim kategorijama Partizana, da bi u sezoni 2009/10. bio pomoćnik Goranu Stevanoviću, a zatim i Aleksandru Stanojeviću. U januaru 2011. promovisan je u šefa struke zemunskog Teleoptika, filijale „crno-belih” umesto Zvonka Varge, a u aprilu 2013. godine postaje i prvi trener crno–belih. Sa Partizanom je na kraju te takmičarske sezone (2012/13) osvojio titulu prvaka Srbije. Nakon osvojene jesenje titule u sezoni 2013/14. Rašović je napustio Partizan i otišao u beloruski Dinamo Minsk gde je prvih šest meseci obavljao funkciju sportskog direktora, da bi potom u sezoni 2015/16. bio i šef stručnog štaba. Početkom januara 2017. godine se vratio u srpski fudbal postavši trener kruševačkog Napretka koji je vodio do kraja sezone 2016/17. nakon čega je preuzeo Al Fajsali iz Saudijske Arabije.

U sezoni 2017/18. je proglašen za najboljeg trenera fudbalske lige Saudijske Arabije.

Ko će biti čovek odluke?

- Teško je reći ko će biti čovek odluke. Mislim da će ona ekipa koja bude napravila manje grešaka imati više šanse da pobedi - napominje Rašović za naš sajt.

Verujete li da bi ovaj derbi mogao da bude ključan kada je šampionska trka u pitanju?

- Svaki derbi je važan i pobeda u derbiju ne vredi tri, već šest bodova. Naravno, i ostale utakmice moraju da se odigraju na visokom nivou, ali ko trijumfuje u derbiju mnogo je bliži tituli - jasan je trener kluba za koji brani Vladimir Stojković.

Da li planirate da sa Vladimirom Stojkovićem gledate utakmicu?

- Naravno da ćemo gledati i svim srcem biti uz Partizan. Nadam se da ćemo se radovati pobedi crno-belih - zaključuje Rašović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading