STOJKOVIĆ I JA ĆEMO ZAJEDNO GLEDATI DERBI Vuk Rašović za Sport. Alo: Partizan konačno može do titule

07:00 | 06-03-2024

Sportski pogled 0

Odavno trka za šampionsku titulu u Superligi Srbije nije bila neizvesnija, dugo se sa većim nestrpljenjem nije čekao večiti derbi, pobeda u ovakvoj utakmici vredi šest, a ne tri boda.

Vuk Rašović

Pre početka prvenstva Crvena zvezda je bila apsolutni favorit, ali se sa druge strane hrabro isprsio Partizan predvođen Igorom Duljajem. Tako na iznenađenje mnogih, 172. večiti derbi crno-beli dočekuju sa bodom prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

U prvom delu sezonu Partizan je u Humskoj slavio sa 2:1, pa Zvezda sa novim starim trenerom Vladanom Milojevićem želi revanš.

O prazniku srpskog fudbala koji je na programu u subotu od 17 časova, razgovarali smo sa nekadašnjim trenerom Partizana, a danas šefom stručnog štaba Al Fejhe, Vukom Rašovićem.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Da li stižete da ispratite dešavanja u srpskom fudbalu?

- Naravno da pratim. Zanima me naš fudbal, pogotovo Partizan i reprezentacija. Koliko god mi vreme dozvoljava trudim se da ispratim sve utakmice koje oni igraju - počinje priču Vuk Rašović.

Kako Vam deluje Partizan pod dirigentskom palicom Igora Duljaja?

- Partizan deluje veoma dobro ove godine. Mislim da su se neke stvari složile, da su želje Igora Duljaja od strane uprave ispoštovane i da je on napravio dobru selekciju igrača. Samim tim i ovi rezultati koji se postižu na domaćoj sceni imaju vrednost, pogotovo što to traje već u kontinuitetu. Ja verujem da Partizan ove godine konačno može da osvoji titulu - optimističan je Rašović.

Šta očekujete od predstojećeg večitog derbija?

- Stvari idu u tom toku da će sigurno naredna dva derbija koja se igraju odlučiti prvaka. Sigurno je da će biti puna naboja, utakmica koja znači i jednom i drugom timu. Verujem da će biti veoma neizvesna utakmica i da do poslednjeg minuta ništa neće biti odlučeno. Ja, kao navijač Partizana očekujem i priželjkujem pobedu crno-belih, ali znam da neće biti lako - kaže trener Al Fejhe za Sport. Alo.

FK Crvena zvezda FK Partizan Alo/Marko Metlaš
 

 

U čemu je najveća snaga crno-belih?

- Najveća snaga Partizana je u igračima. Mislim da Partizan ima kvalitetne igrače i da su to pokazali ove sezone. Šteta što nisu igrali na evropskoj sceni bilo koje takmičenje, jer bi im ti mečevi mnogo značili. Takođe, sinergija igrača i navijača mogu da nose Partizan do pobede. Želim da istaknem i Duljaja koji je napravio odličnu atmosferu, vidi se da postoji timski duh i to što je neophodno za jedan veliki rezultat. Velike utakmice kao što je derbi rađaju junake, a ja verujem da će neko od fudbalera Partizana napraviti razliku i doneti prednost koja je neophodna u ovakvim utakmicama - objašnjava nekadašnji fudbaleri i trener "parnog valjka".

Doneo titulu Partizanu, bio najbolji trener u Saudijskoj Arabiji

Trenersku karijeru Rašović je započeo u mlađim kategorijama Partizana, da bi u sezoni 2009/10. bio pomoćnik Goranu Stevanoviću, a zatim i Aleksandru Stanojeviću. U januaru 2011. promovisan je u šefa struke zemunskog Teleoptika, filijale „crno-belih” umesto Zvonka Varge, a u aprilu 2013. godine postaje i prvi trener crno–belih. Sa Partizanom je na kraju te takmičarske sezone (2012/13) osvojio titulu prvaka Srbije. Nakon osvojene jesenje titule u sezoni 2013/14. Rašović je napustio Partizan i otišao u beloruski Dinamo Minsk gde je prvih šest meseci obavljao funkciju sportskog direktora, da bi potom u sezoni 2015/16. bio i šef stručnog štaba. Početkom januara 2017. godine se vratio u srpski fudbal postavši trener kruševačkog Napretka koji je vodio do kraja sezone 2016/17. nakon čega je preuzeo Al Fajsali iz Saudijske Arabije.

U sezoni 2017/18. je proglašen za najboljeg trenera fudbalske lige Saudijske Arabije.

Ko će biti čovek odluke?

- Teško je reći ko će biti čovek odluke. Mislim da će ona ekipa koja bude napravila manje grešaka imati više šanse da pobedi - napominje Rašović za naš sajt.

Verujete li da bi ovaj derbi mogao da bude ključan kada je šampionska trka u pitanju?

- Svaki derbi je važan i pobeda u derbiju ne vredi tri, već šest bodova. Naravno, i ostale utakmice moraju da se odigraju na visokom nivou, ali ko trijumfuje u derbiju mnogo je bliži tituli - jasan je trener kluba za koji brani Vladimir Stojković.

Da li planirate da sa Vladimirom Stojkovićem gledate utakmicu?

- Naravno da ćemo gledati i svim srcem biti uz Partizan. Nadam se da ćemo se radovati pobedi crno-belih - zaključuje Rašović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading