Partizane, ne traži sreću, nisi je zaslužio

22:43 | 28-03-2024

Sportski pogled 0

Škola košarke ne trpi kampanje, ne trpi lenjost i nerad, a Olimpijakos je u Areni u četvrtak veče bio izuzetno strog profesor košarkašima Partizana.

KK Partizan
ATA Images

Kada tokom pola sata košarke pružite predstavu iz udžbenika, perfektno odradite domaći zadatak i pokažete profesoru da ste zaslužili prelaznu ocenu, a u finišu odgovaranja neobjašnjivim odgovorima i rešenjima sve to upropastite - onda niste ni zaslužili da vas sreća pogleda.

Da, neke su lopte izašle u finišu meča sa Olimpijakosom, poput one Kevina Pantera na samom kraju za minus jedan, neki ludi šutevi protivnika su ulazili konstantno tokom većeg dela sezone, i sve su iz kola u kolo sve više boleli crno-bele.

Nažalost, to su i zaslužili.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nerad, 27 primljenih poena od kojih su najmanje polovina bili rutinski primljeni iz reketa ili iz otvorenih pozicija, kada u četvrtoj deonici (po ko zna koji put) pokažeš da nisi ekipa koja može da privede utakmicu kraju i reši meč u svoju korist - to onda znači da niste pobednici.

Ovosezonska ekipa Partizana nije pobednička, barem ne u ovom trenutku, a kako se sezona munjevitom brzinom bliži kraju deluje da će tako i ostati.

Košarka Marko Metlaš/Alo!
 

CRNO-BELI SVE UPROPASTILI ZA 10 MINUTA Partizan ušao u poslednju četvrtinu sa 13 razlike, a na kraju izgubio od Olimpijakosa

Više se ne radi ni o taktici, o tome je više puta govorio i Željko Obradović, koji će nakon meča ponovo morati da smišlja opravdanja za svoje igrače zašto neke informacije jednostavno ne mogu da dođu do toga da budu izvršene na terenu. Razlozi? Ko to može da zna?

Ne radi se o taktici, radi se o poštovanja prema igri, dresu, konstantno preko 20 hiljada duša koji u Areni iz nedelje u nedelju pružaju podršku ekipi koja im je retko kada ove sezone uzvratila velikim pobedima, a još manje eventualnim trofejima.

Porazom od SC Derbija na Superkupu ABA lige sve je krenulo na dole, čini se da je taj jedan, u tom trenutku relativno nebitan, pogodak Borne Kapusta za trofej prvog trofeja u sezoni, u mnogome odredio karakter koji crno-beli vuku od oktobra, pa sve do danas.

Košarka Marko Metlaš/Alo!
 

Onda dolazimo do suštine, a to je povratak na početak teksta - košarkaši Partizana nepoštovanjem svega košarkaškog na terenu nisu zaslužili da ove sezone neki šutevi uđu (ili ne uđu).

Karakter deluje kao da je u minusu, samopouzdanje iz kola u kolo deluje sve više narušeno, a ukoliko ne bude došao do eventualnog plasmana u plej-in, pitanje je u kakvom će raspoloženju crno-beli dočekati razigravanje regionalnog ABA šampionata. Ni tamo ne znajući sa kog će mesta u finalne borbe, drugog ili trećeg.

Piši propalo, po ko zna koji put ove sezone. Košarka ne trpi kampanjce i neradnike, a košarkaši Partizana podhitno moraju da zagreju stolicu i pokušaju da poprave utisak, ukoliko šanse za to više uopšte i ima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading