A, SAD PROTIV DEMONA Novakovo skidanje kletve i mučenje koje je želeo

07:00 | 12-04-2024

Sportski pogled 0

Jedna kletva je skinuta, vreme je da se skine i druga

Novak Đoković
EPA

Italijan je konačno pao, Novak Đoković je u četvrtfinalu Monte Karla!

Novak je poslednja dva poraza ove godine doživeo od italijanskih tenisera. Najpre ga je u polufinalu Australijan opena savladao Janik Siner, a onda i Luka Nardi u trećem kolu Indijan Velsa. Još jedna eliminacija od Italijana i to Lorenca Muzetija koji ga je pobedio u trećem kolu Monaka prošle godine, bilo bi previše.

Đoković je u drugoj rundi deklasirao Romana Safijulina (6:1, 6:2), ali se znalo da ga protiv Muzetija čeka mnogo teži posao.

Ma koliko nekome paradoksalno zvučalo, Novaku je sada mučenje potrebno, što je uostalom i sam rekao posle duela. Od velike važnosti je da što više vremena provede na terenu kako bi uhvatio ritam, da bude na testu, kako fizičko, tako i mentalno. Više će mu značiti ovaj trijumf u kom se izdigao nakon što je pretrpeo rani brejk, nego onaj protiv Rusa u kom je izgubio tek tri gema. Nije blistao, a našao je način da pobedi i to mnogo znači na planu samopouzdanja.

Sve to sadržao je meč protiv Lorenca. Nervozno, tačnije stegnuto je krenuo Novak. Mučio se u nekoliko navrata da dođe do daha, pošto se igralo po velikoj vrućini. Imao je Museti 4:3 i 40:0, a onda se "upalila vatra". Publika je isprovocirala Đokovića i bilo je to njegovo pokretačko gorivo. 

Uspeo je da vrati brejk, a kasnije dođe i do seta. 

U drugom je bilo mnogo lakše, mada je i u njemu dosta oscilirao, ali nije upao u veće probleme, već je relativno rutinski priveo set kraju.

Sada ga čeka Aleks De Minor, Australijanac koji je na putu do četvrfinala izbacio Stena Vavrinku, Talona Grikspura i Alekseja Popirina.

Đoković i popularni Demon su se sastali dva puta i 1:1 je u pobedama. Novak je slavio prošle godine u osmini finala Australijan opena, ali mu se De Minor revanširao ove godine na Junajted kupu.

Australijanac ima 25 godina, 11. je na ATP listi i šljaka mu nije omiljena podloga. Vreme je da se Novak plasira u prvo polufinale Monte Karla još od 2015. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading