SA NJIMA JE OSVOJIO SVE Novak Đoković okupio svoja tri musketara

16:02 | 01-05-2024

Sportski pogled 0

Oni su našem asu pomogli da se popne na vrh

Novak
AP Photo/Darko Vojinovic

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ne bi bio to što jeste da iza sebe nije imao jak tim ljudi. Iako je reč o individualnom sportu, Novak uvek napominje da su za njegove uspehe podjednako zaslužni porodica, ali i treneri, fizioterapeuti i svi oni koji mu pomažu da sastavi trijumfalnu slagalicu.

Uz Đokovića su najveći deo karijere bili Marijan Vajda, kondicioni trener Gebhard Fil-Grič i fizioterapeut Miljan Amanović.

Ipak, u jednom trenutku su im se putevi razišli, ali je Novak sa njima ostao u odličnim odnosima, pa je priredio svečanost nakon finala Srbija opena 2022. godine i okupio svoja tri musketara.

Novak ih je nazvao ljudima koji su obeležili njegov život, koji su mu prijatelji, familija.

- Sa nama su svi originalni musketari. Njih trojica koji su bili sa mnom više od 10, 15 godina i sa kojima sam napravio najveće uspehe - rekao je Đoković i dodao:

- Iako sam završio saradnju sa Marijanom, Džidžijem i Miljanom, nisam imao priliku da ih sve okupim na mestu i da upriličim i obeležim sve to i jednu eru tokom koje smo napravili velike stvari. Zato sam iskoristio priliku da ih danas okupim i da budu sa nama - poručio je Đoković.

Dve godine kasnije uz Novaka su ponovo Amanović i Fil-Grič. Ko zna možda uskoro u Đokovićevom "boksu" ponovo vidimo i lice Marijana Vajde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading