GORE NIJE MOGLO Novakov put preko trnja do olimpijskog zlata

15:42 | 25-07-2024

Sportski pogled 0

Đokoviću sreća okrenula leđa

epa

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković saznao je imena rivala na putu ka potencijalno prvom zlatu na Olimpijskim igrama.

Sve ono što je Novak želeo da izbegne toga je snašlo. Nakon što je Janik Siner odlučio da se povuče zbog upale krajnika, Đoković je postavljen za prvog nosioca, ali mu to nije donelo nikave povlastice na žrebu, naprotiv.

Novaku će ovo biti peti nastup na najvećem sportskom događaju na planeti, a u prethodna četiri navrata osvojio je tek jednu bronzu (Peking 2008. godine). Zanimljivo, da je čak tri puta gubio u polufinalu, dok je u Riju učešće završio već u prvom kolu, kada ga je u dva taj-brejka savladao Huan Martin del Potro.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Turnir u Parizu započinje Metuja Ebdena, Australijanca koji nena renking i koji je poslednji singl meč odigrao još pre dve godine. Ebden je odličan dubl igrač, voli da izlazi na mrežu, oslanja se na servis, ali se na šljaci ne snalazi najbolje i srpski teniser ne bi smeo da ima problema.

Novak Đoković Alo
 

 

Već od druge runde kreće pakao. Projektovani rival mu je Rafael Nadal, čovek protiv kog ne želite da igrate na terenima Rolan Garos ma u kakvom stanju bio. Biće to 60. okršaj Novaka i Rafe, a Srbin vodi sa 30:29 u pobedama. Naznake povratka u formu Španac je pokazao u Baštadu gde je stigao do finala.

I jedan i drugi su istakli kako su im Olimpijske igre prioritet za ovu sezonu. Obojica su bez trofeja ove godine i nema sumnje da će najbolji tenis prikazati baš sada u Parizu. Sve i da Đoković ubedljivo trijumfuje, meč sa Nadalom mogao bi mentalno mnogo da ga potroši, što nikako nije dobro. Upravo će ta mentalna snaga biti ključna u pohodu na zlato. Ranije bi pobeda nad Nadalom donosila titulu ili makar finale, sada to nije slučaj. Posle eventualnog trijumfa nad najvećim rivalom, morao bi Novak da dobije još četiri meča kako bi ostvario cilj. 

Treće kolo mogao bi da bude veliki test za našeg asa, jer ga vrlo verovatno čeka Artur Fis. Francuz je nedavno osvojio Hamburg, u odličnoj je formi i imaće veliku podršku sa tribina. Uz sve to, bio bi to njihov prvi međusobni duel, što takođe poziva na oprez.

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

 

Može se reći da je u četvrtfinalu Đoković dobro prošao. Stefanos Cicipas je svakako lakša opcija od recimo Kaspera Ruda. Grk je već duže vreme u lošoj formi, a čak i kada je bio na vrhuncu, Novak bi nalazio način da ga pobedi. 

U polufinali bismo mogli da gledamo reprizu Tokiju i novi sudar sa Aleksanderom Zverevim. Nemac brani olimpijsko zlato, pruža vrlo dobre partije ove godine i sigurno da je po Srbina bilo mnogo lakše da mu je u ovoj fazi turnira zapao Danil Medvedev.

U eventualnom finalu moguć je okršaj sa Karlosom Alkarazom. 

Alkarasu će, kako stvari stoje, biti lakši put do finala, ali ne smemo zaboraviti da su ovo njegove prve Igre, kao i da je, prema onome što smo dosad videli, veoma uzbuđen i upravo bi to moglo da ga sputa. 

Španac blista od početka godine, osvojio je Vimbldon i Rolan Garos, prepun je samopouzdanja, ali mu manjka iskustva na ovakvim takmičenjima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading