KOLIKO JE OVO JADNO Optužio Novaka za doping, a sad traži da svi zažmure zbog Sinera

09:19 | 11-09-2024

Tenis 0

Novinar Marko Bonariđo je baš ispao smešan...

Đoković - Siner

Svet tenisa trese jaka afera oko Janika Siner o dopinga... 

Bonariđo je 2023. pred meč Dejvis kupa između Novaka Đokovića i Kamerona Norija, imao vrlo oštar komentar na Novakov račun i optužio ga pokušava da izbegne doping test.

 - Tok 24. novembra, medicinski inspektor iz Međunarodne organizacije za integritet tenisa pojavio se u Đokovićevom domu sat i po vremena pred meč protiv Kamerona Norija kako bi uzeo par kapi njegove krvi za test. Tajming je bio ispravan, i izbor testa je bio ispravan, jer vađenje krvi traje par sekundi i jedva utiče na zagrevanje. Đoković je, uz ružno ponašanje prema inspektoru, pomerio proveru za posle meča, drugim rečima dva sata kasnije kada mikrodoza više ne bi bila vidljiva na testu - naveo je tada ovaj novinar.

Dodao je i da je Đoković koristio "rupe" koje su dozvoljene u tenisu da bi izbegao test.

- Da li je Srbin u riziku od kazne? Ne, jer za razliku od svih drugih sportova, anti-doping pravila tenisa omogućavaju mu brojne “rupe” u pravilima. Prva je da tokom turnira, čak i iznenadna poput ove, smatra se “tokom takmičenja” i podleže drugačijim pravilima. Druga je da, prema pravilima, vreme u kom uzorak mora da bude dat nije više “momentalno po prijemu notifikacije“ već “60 minuta po završetku meča, što se pomera na 120, ako je u pitanju finale“. Ukratko, Đoković je imao pravo da natera inspektora da čeka - naveo je Bonariđo.

Italijanski novinar je podržao Janika Sinera i među prvima javio da će prvi igrač sveta biti oslobođen optužbi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading