OTKRIVENO Evo kako su teniseri reagovali kad su čuli za Sinera i doping

10:01 | 12-09-2024

Tenis 0

Janik Siner je dva puta pao na dopingu, ali...

epa

Španski teniser Pablo Karenjo Busta je u intervjuu za "Puntodebreak" između ostalog pričao i na temu Sinera i pozitivnih testova.

- Bilo je mnogo govora o tome kada se to objavilo, bio je to šok. I dalje pričamo o tim pozitivnim testovima svetskog broja jedan! Naravno, pričali smo o tome, ali bili smo bez dovoljno informacija, kao što ćaskate u baru sa prijateljima. Sada kada se nova informacija pojavila, bolje razumemo situaciju, ali tako ja govorim - kaže španski teniser.

Nastavio je u istom ritmu.

- Najkotroverznija stvar je to što je bio u stanju da se takmniči dok se još odlučivalo da li je kriv ili ne, dok drugim teniserima to nije bilo dozvoljeno. I stvarno ne znam kako su se drugi slučajevi razvijali, tako da ne mogu da kažem da li je imao povlašćen tretman ili ne.

Upitan je i da li Sineru treba na svemu oprostiti.

- Važno je da on sam ima čistu savest, da bude načisto sa tim šta je uradio, a šta nije i da bude svestan šta se dogodilo. Mnogo toga što je bačeno na njega bila je stvar procesa, ali na znam kako je sve išlo, kako kod njega tako i u samom procesu. Te sitnice je teško objasniti, ali ako Komitet kaže da nije kriv, onda moramo u to da verujemo. Ako ne verujemo ni u šta, onda ćemo poludeti - kaže Karenjo Busta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading