ĐOKOVIĆ NAJAVIO SUSRET SA GRCIMA Novak ponovio tužne reči, ali i dao nadu

12:53 | 13-09-2024

Tenis 0

Đoković najavio meč sa Grčkom u Dejvis kupu.

Novak Đoković

Čeka Dejvis kup reprezentaciju Srbije već sutra borba sa Grčkom za opstanak u elitnoj diviziji. Nema dileme da smo veliki favoriti zbog prisustva Novaka Đokovića.

- Imamo najjači mogući tim, važno je da mladi momci osete kult reprezentacije, zajedništvo, pripadnost grbu, ogromnu želju i ljubav da se predstavi Srbija na svetskoj sceni na najbolji mogući način - rekao je najbolji srpski teniser Novak Đoković uoči meča protiv Grčke u Dejvis kupu.

Meč Srbije i Grčke za ostanak u Svetskoj grupi igra se za vikend u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Nadam se da mi možemo da pomognemo i da inspirišemo mlađe generacije - istakao je Đoković na konferenciji za medije.

On se osvrnuo i na rezultate u 2024. godini i osvojeno olimpijsko zlato.

- Nije garant ako sam 100 posto spreman da mogu da osvojim bilo šta. Naravno da su šanse mnogo veće. Uvek je važno odati priznanje svim ostalim teniserima koji igraju na vrh nivou, sve mora da se zasluzi. Svaka godina je izazov za mene. Zlato je bilo glavni cilj ove sezone, sve što sam dosad u olimpijskoj karijeri i te poraze koji su uticali na mene, uzimajući sve u obzir, to je najveći uspeh i nešto čime se najviše ponosim - poručio je Đoković.

Novak Đoković Foto: ATA Images
 

Još jednom je ponovio Novak da bi ovaj vikend mogao da bude i poslednji put da izlazi pred srpsku publiku na terenu.

- Nemam nikakve planove, samo u Dejvis kupu. Zaista želim samo da uživam jer u zavisnosti od formata i kako će se stvari odvijati u narednim godinama, možda i poslednji bude pred domaćom publikom u Dejvis kupu, tako da uživaću u tome - predočio je Đoković.

Selektor Viktor Troicki naglasio je da očekuje podršku navijača.

- Dugo nismo igrali u Beogradu, želimo da se vratimo na pobednički niz, da popravimo gorak ukus iz Kraljeva (poraz od Slovačke, prim.aut), zato nastupamo u najjačem sastavu, izuzev Lasla Đerea koji je povređen. Hvala svima, meni je kao selektoru velika čast i olakšan posao kada imamo najjači tim, iako protiv oslabljenog tima Grčke. Idemo na pobedu, jesmo favoriti, ali nećemo se opustiti - istakao je Troicki.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading