NOVAK OTVORIO DUŠU Đoković surovo iskren: Pravio sam mnogo grešaka...

22:27 | 13-09-2024

Tenis 0

Nole objasnio šta je ključno u stvaranju šampionskog mentaliteta

Novak Đoković

Novak Đoković je ovog petka bio gost emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na Blic TV, u kojoj je sa Ivanovićem razgovarao na najrazličitije teme.

Na pitanje Ivana Ivanovića, šta je to što je bilo presudno u formiranju njegovog šampionskog uma, Nole je iskreno odgovorio.

- Trudio sam se oduvek da zadržim taj radoznao um, nezavisno od toga šta čujem, da uvek imam to kritičko mišljenje i zdravu distancu od svega, u smislu: "OK, da li je ovo dobro za mene, da li ću to upotrebiti?" Takođe, sastavni deo mog mentaliteta čitav život je to da volim da isprobam kada je profesionalni život u pitanju, šta god da je u pitanju, da li je vežba, da li je neka metoda za oporavak. Šta god da je u pitanju što će mi pomoći da napredujem.

Potom je dodao:

- Imao sam tu sreću da se vrlo rano u karijeri susretnem sa nekim dobrim stručnjacima koji su na mene preneli tu mudrost. Sve je važno: koliko spavaš, šta jedeš, kako se ponašaš. Pravio sam greške, dosta grešaka sam napravio. Ali se trudim da iz tih grešaka učim i da posle njih postanem bolji čovek, bolji teniser. Nisam perfektan, svi imaju mane, ali se trudim da uvek idem napred. Stagnacija ne postoji, uvek ideš ili napred ili nazad. To sve čini formulu uspeha zajedno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading