KRALJ Nole posetio sveto mesto, poklonio se moštima srpskog vladara

07:00 | 20-09-2024

Tenis 0

Đoković bio u Crkvi Svete Nedelje u kojem počiva slavni Nemanjić

Novak Đoković

Do sledećeg puta, Sofija. Hvala mom domaćinu i vođi karaoka, Grigoru Dimitrovu.

Grigor Dimitrov i Novak Đoković AP/Michel Euler
 

Ovim rečima, ispisanim na društvenim mrežama, Novak Đoković se pozdravio s glavnim gradom Bugarske u kojem je proveo nekoliko nezaboravnih dana i pokazao novog „trenera“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kamelia (@kamelia_official)

Odigrao je egzibicioni meč humanitarnog karaktera s Dimitrovim, pravio šou na terenu tamošnje Arene, provodio se s domaćinom u noćnom klubu gde je čak i pevao, a i njemu je pevala bugarska zvezda Kamelija, naposletku je uživao i u bugarskoj hrani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

U objavi na Instagramu vidi se da je Nole uoči napuštanja Sofije obišao i Crkvu Svete Nedelje, nama poznatu kao hram u kojem se od 1460. godine čuvaju mošti svetog kralja Stefana Uroša II Milutina Nemanjića (1282-1321).

Novak Đoković Printscreen/Instagram
 

Teniski kralj je iskoristio priliku da porazgovara sa sveštenicima u hramu Bugarske pravoslavne crkve koji je u tamošnjem narodu poznat i kao Crkva Svetog kralja, upravo zbog Milutinovog kivota koji je tamo dospeo u 15. veku.

Novak Đoković Printscreen/Instagram
 

Smej se, smej s Miroslavom

Đoković se sjajno provodio u Sofiji uz bugarski hit „Luda po tebe“, a namestilo se i da izvede čuvenu „Najlepša si kad se smeješ“. Novak se, naime, sreo s Miroslavom Ilićem i u duetu s njim otpevao stihove „Smej se, smej, uvek se smej, najviše volim osmeh tvoj...“.
Nole se zahvalio Miroslavu, srdačno ga zagrlio, a legenda naše narodne muzike je na Instagramu napisao:
„Ponosan sam što stojim pored Novaka“.

Prvobitno, srpski kralj je bio sahranjen u Manastiru Sveti Stefan u Zvečanu, na Kosovu i Metohiji, ali su njegove mošti pred najezdom Turaka prebačene u Sofiju.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading