ŠTA ĆE NOVAK REĆI NA OVO? Čuveni teniser izabrao Nadala pre Đokovića

16:09 | 22-09-2024

Tenis 0

Dobio je zanimljivo pitanje

Novak Đoković

Bjern Borg je na ovogodišnjem Lejve kupu poslednji put selektor tima Evrope. Veliko je pitanje da li će i dalje biti u svetu tenisa, budući da ima 68 godina i zbog toga se nalazi na konstantnom udaru novinarskih pitanja.

Jedno se odnosilo i na izbor njegovog naslednika, ali ne na selektorskoj klupi jer će to biti Janik Noa, već po igračkom stilu.

- Ja sam odrastao na šljaci, kao i on, i zato je to Rafael Nadal - odgovorio je legendarni Šveđanin na pitanje ko aktivnih tenisera najviše podseća na njega.

Naravno, bitna je i činjenica da su njih dvojica najuspešniji na Rolan Garosu u istoriji. Nadal je osvojio 14 titula, a Borg šest.

- Gledajući Rafu kako igra na šljaci tokom cele karijere fantastično je - dodao je Šveđanin koji je bio fenomenalan i na Vimbldonu, osvojio je pet trofeja.

- Neverovatno je kako igra i potpuno razumem kako on zna kako da pomera protivnike po terenu - rekao je Borg.

Ipak, treba istaći da po stilu igre na Borga više podseća Novak Đoković nego Rafael Nadal. Španac nema fenomenalan bekhend, Šveđanin i Srbin imaju. Rafa pobeđuje svojim žestokim tempom, Bjern i Nole sjajnim kontranapadima, odličnim korišćenjem pozicija. Nadalov forhend je sa drugog sveta, Borgu i Đokoviću je ovaj udarac odličan ali nije dovoljan da njim dominiraju bez fenomenalnog bekhenda.

Takođe, Rafa je levoruk, dok su Srbin i Šveđanin desnoruki. Borg je io izuzetno hladnokrvan u ključnim momentima i tome mu je upravo Đoković najbliži. Iako je i Nadal fenomenalan u tom segmentu, Novak je ipak daleko iznad. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading