SINER MORA NA SUD Svetska antidoping agencija uložila žalbu posle skandala

09:42 | 28-09-2024

Tenis 0

Italijan se još nije izvukao

Janik Siner

Svetska antidoping agencija oglasila se o slučaju italijanskog tenisera Janika Sinera u subotu prepodne.

Siner je u martu dva puta bio pozitivan na klostebol, anabolik koji mu je preneo tadašnji fizioterapeut. 

Fizio je navodno utrljao Sineru masažom zabranjenu supstancu preko kože u telo, a prvi reket sveta je o tom slučaju izvestio javnost kada se oglasilo i Međunarodno telo za integritet u tenisu (ITIA).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sve je držano pod velom tajnosti nekoliko meseci dok Siner nije oslobođen bilo kakve odgovornosti, pa je jedina posledica koju je snosio za nemar bilo oduzimanje bodova u Indijan Velsu i novca zarađenog na tom turniru.

Nakon toga je nastavio da igra kao da se ništa nije desilo, nije bio suspendovan dok traje istraga, pa je kasnije osvojio i US Open, poslednji grend slem sezone i masters u Sinsinatiju.

Sada se o tome oglasila i Svetska antidoping agencija koja navodi da će Siner morati na sudu u Lozani da dokazuje svoju nevinost.

- Svetska antidoping agencija (WADA) potvrđuje da je u četvrtak, 26. septembra, uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u slučaju italijanskog tenisera Janika Sinera, kojeg je nezavisni sud Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA) oslobodio krivice i nemara, jer je dva puta bio pozitivan na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024. Stav je WADA da nalaz ‘nepostojanja krivice ili nemara’ nije ispravan pod postojećim pravilima. WADA zahteva period suspenzije između jedne i dve godine. WADA ne traži oduzimanje bilo kakvih rezultata, mimo onoga što je već primenjeno od strane tribunala u prvoj instanci. Pošto sada ovaj slučaj stoji pred sudom u Lozani, WADA se o ovome više neće oglašavati - piše u saopštenju Svetske antidoping agencije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading