NOVAKA ČEKA PRAVO BOGATSTVO Đoković će igrati na najbogatijem turniru u istoriji - ako ga osvoji zaradiće nestvarnu količinu novca

14:09 | 29-09-2024

Tenis 0

Ogroman nagradni fond

Novak Đoković

Novak Đoković će učestvovati na egzibicionom turniru u Rijadu. Pored srpskog tenisera, u Saudijskoj Arabiji će zaigrati i Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Ovaj turnir će biti istorijski, s obzirom na to da će porušiti aposlutno sve rekorde o zaradi na turnirima. Nagradni fond će biti najveći u istoriji tenisa, a šestorica igrača će se poprilično obogatiti i potrošiće znatno manju količinu energije u odnosu na grend slemove.

Svaki od šest učesnika će dobiti 1.5 miliona američkih dolara samo za učešće na turniru. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je to samo 300 hiljada manje od onoga što dobija poraženi finalista US opena. Tejlor Fric je ove godine morao da dobije šest mečeva kako bi osvojio toliki novac.

Kada je reč o pobedniku turnira u Rijadu, on će inkasirati čak šest miliona dolara. Podsetimo, Janik Siner je za osvajanje US opena zaradio 3.8 miliona. Neverovatna razlika.

Što se tiče samog turnira, organizatori su doneli odluku da dva najuspešnija tenisera budu slobodni na startu. To znači da će Novak Đoković i Rafael Nadal imaju direktan plasman u polufinale i neće igrati prvog takmičarskog dana.

Turnir počinje 16. oktobra, a kada će se Medvedev sastati sa Sinerom, a Rune sa Alkarazom. Pobednik prvog četvrtfinala će u polufinalu igrati protiv Đokovića, dok će pobednik drugog para igrati protiv Nadala. Samim tim bismo mogli da vidimo veliki španski okršaj između Karlitosa i Rafe.

Polufinalni mečevi će se igrati 17. oktobra, zatim sledi dan pauze i onda će se odigrati meč za treće emsto i finale.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading