SINEROV ADVOKAT ŠOKIRAN "Janika niko ne optužuje, nepravedno je"

13:24 | 30-09-2024

Tenis 0

Iznenađen je odlukom WADA

Janik Siner

Svetska antodpoing agencija (WADA) uložila je žalbu i traži suspenziju od 12 do 24 meseca za Janika Sinera.

To je poprilično iznenadilo njegovog advokata Džejmija Singera koji se ubrzo oglasio povodom ovog slučaja.

- I mi smo bili iznenađeni, da budemo iskreni. Nakon što je Janik bio pozitivan na klostebol u beskonačno maloj količini, Međunarodna agencija za integritet tenisa shvatila je osetljivost slučaja i obratila se nezavisnom stručnom sudu umesto da direktno presudi. Nadali smo će iskustvo trojice stručnjaka Komisije za sportsko rešavanje i njihove dobro potkrepljene i dokumentovane presude uverile da je stvar ispravno rešena - rekao je Singer.

Još uvek nije poznato kada će se doći do konačnog rešenja.

 

- Postoje tehnički rokovi koji očigledno treba da se poštuju i stoga ne znamo kada ćemo doći do konačnog rešenja. Čekamo da dobijemo sve detalje žalbe WADA (žalbeni podnesak mora biti podnet do 10. oktobra). Cas će tada definisati sudijsko veće i odlučiti o datumu saslušanja. Nadamo se da ćemo moći da se zatvorimo i pripremamo za nekoliko meseci - objasnio je.

Zahtev je, kako je rekao, razuman, ali je žalba nepotrebna.

- Ovaj zahtev je potpuno razuman. U stvari, niko ne optužuje Janika da je iskoristio klostebol u svojim mečevima. Iz tog razloga bi bilo nepravedno kazniti ga na rang-listi ili u zaradi. Međutim, WADA veruje da je on nekako odgovoran za postupke svog tima i iz tog razloga traže da bude kažnjen za ono što oni smatraju nemarom.

Svi smo svesni da WADA ima puno pravo da preduzme ovu akciju, apelovanje je bilo u njenim mogućnostima i znamo koliko je komplikovan posao praćenja dopinga i integriteta sveta sporta. Rekavši to, smatramo da je žalba bila zaista nepotrebna - zaključio je Singer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading