RAZBUCAN Poznati novinar razotkrio Sinera: Evo zašto je najbolji teniser sveta dopingovan

07:31 | 08-10-2024

Tenis 0

Ovo je više nego zanimljivo...

Siner i Kecmanović

Poznati američki teniski novinar Džon Verthajm dao je u svom tekstu u "Sports ilustrejtedu" konkretan presek situacije u vezi sa dopingovanim "Brojem 1", Janikom Sinerom.

Njegove reči bile su više nego oštre.

- Kao prvo, često u slučajevima dopinga postoji lanac odgovornosti i procesne stvari. I tema alibija i objašnjenja. Ovde činjenice, zapravo, nisu sporne. Zaključak da se Siner nije namerno dopingovao nije osporila Svetska anti-doping agencija. Problem je primena zakona na činjenice, kao i činjenice na zakon. Hoću da kažem da ako smo u univerzumu striktne odgovornosti, onda su sportisti odgovorni za ono što ulazi u njihovo telo. Pozitivni test u ovom slučaju ukazuje na krivicu. Kako je Siner izbegao suspenziju? Kako se nije suočio sa kaznom težom od 325.000 dolara od novca namenjenog za nagradu na turnirima?"

Nastavio je u istom ritmu.

- Kao drugo, postoji jaz u logici sa obe strane. U Sinerovu odbranu, postoji malo logike zašto bi sve rizikovao vrhunski igrač, tek što je osvojio grend slem trofej, dok je mesecima udaljen od sledećeg grend slem turnira, sa odličnom reputacijom i milionskim ugovorom sa kompanijom 'Najki'? I pored svega toga da koristi sredstva za poboljšanje performansi? U martu? U tako maloj količini? Prosto, stvari se ne slažu.

Izneo je najjači argument.

- Isto tako, nema logike ni u njegovoj odbrani. Tim uigranih, iskusnih trenera i naučnika u sportu da bude ovako traljav? Da koriste sredstvo sa zabranjene liste Svetske anti-doping agencije, za koji znaju da je na zabranjenoj listi, da ima problematičnu istoriju, da se prodaje u pakovanju sa upozorenjem da je doping, da bi njime tretirali posekotinu?! I onda, to čine bez rukavica, dok masiraju sportistu od 100 miliona dolara? Užasan nemar. Užasan, galaktički, neverovatni, jedinstveni nemar u ovoj epohi. To bi bio najblaži opis.

Ostaje da se vidi da li će Siner biti kažnjen i suspendovan, odluka se čeka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading