NOVAK SVE BLIŽI NOVOJ TITULI U ŠANGAJU Evo ko se srpskom teniseru nalazi na putu do velikog jubileja

14:12 | 09-10-2024

Tenis 0

Ono što je najvažnije jeste da Đoković igra sjajno

Novak Đoković

Novak Đoković se bez izgubljenog seta plasirao u četvrtfinale Mastersa u Šangaju. Srpski teniser je prošao među osam najboljih pobedom nad Romanom Safijulinom rezultatom 6:3, 6:2. U borbi za polufinale će igrati protiv Čeha Jakuba Menšika.

Reč je o mladoj nadi češkog tenisa, koji je iznenadio Grigora Dimitrova i zakazao meč sa najboljim igračem svih vremena.

Menšik je imao priliku da trenira sa Đokovićem, najpre u Beogradu, a onda i na crnogorskom primorju. Dobio je vajld kartu za Serbia Open kako bi se afirmisao. Sve u svemu, ima 19-godišnjak razloga da bude zahvalan Đokoviću.

Trenutno je 65. teniser planete i prvi put u karijeri će se sastati sa Novakom.

Kada je reč o polufinalu, tu su četiri kandidata. Aleksandar Zverev i David Gofan će se sastati u četvrtfinalu, dok drugi par čine Holger Rune i Tejlor Fric. Ukoliko Novak stigne do polufinala, sastaće se sa nekim od ova četiri igrača.

Što se tiče finala, i tu su u opticaju četiri imena. Janik Siner i Danil Medvedev će se sastati u četvrtfinalu, a pobednik ovog duela će ići na boljeg iz meča Karlosa Alkaraza i Tomaša Mahača, još jednog Čeha.

Sve u svemu, Novak neće imati lak put do pete titule u Šangaju, ali s obzirom na to kako trenutno igra u Kini, nema razloga da ne verujemo najboljem u istoriji u pohodu na jubilarnu 100. titulu u karijeri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading