NOVAK NIJE MOGAO DA ČUJE BOLJE VESTI Veliki rival ispao, Đokoviću se otvara put do titule!

16:45 | 09-10-2024

Tenis 0

Iznenađenje u Šangaju.

Novak Đoković

Belgijski teniser David Gofan plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, pošto je pobedio trećeg igrača sveta Aleksandra Zvereva sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

Na taj način je Belgijanac značajno olakšao posao Novaku Đokoviću, koji sada ima potpuno otvoren žreb do finala, budući da je Zverev bio u njegovoj polovini.

Gofan je odigrao sjajan meč protiv Nemca. Već u trećem gemu prvog seta je napravio brejk, koji je međutim Zverev odmah vratio. Ipak, ponovo je Belgijanac oduzeo servis protivniku i poveo sa 4:3. Zatim je bez iakkvih problema sačuvao svoj servis i došao do vođstva u setovima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nastavio je Gofan u istom ritmu i u ranoj fazi drugog seta je došao do brejka. Delovao je da je pred pobedom, ali se Zverev vratio i izjednačio na 4:4. Ubrzo je Nemac imao i set loptu na servis Gofana, ali je nije iskoristio. Belgijanac je to kaznio i već u sledećem gemu je napravio ključni brejk, koji je ptoom materijalizovao bez izgubljenog poena i došao je do pobede.

Gofan će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frcia, koji je savladao Danca Holgera Runea. Pobednik tog meča će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Đoković-Menšik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading