BUKTI RAT ĐOKOVIĆA I NADALA Srbin i Španac u klinču zbog Vimbldona!

10:13 | 10-10-2024

Tenis 0

Ne slažu se oko najnovijih promena.

epa

Čelnici Vimbldona odlučili su da naprave velike promene na najprestižnijem turniru na svetu. Ukida se velika tradicija i od sledeće godine će linijske sudije biti zamenjene tehnologijom, što je za mnoge bila šokantna odluka.

Od Vimbldona 2025. godine, tehnologija će odlučivati o tome da li je aut ili linija, pa će oko 300 linijskih sudija biti zamenjeno veštačkom inteligencijom. Tehnologija će biti uvedena na sve terene i počeće da se primenjuje od kvalifikacija.

Novak Đoković se još ranije zalagao za ove promene i ova odluka će ga svakako obradovati. Đoković je svojevremeno pričao na ovu temu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Uz svu moju čast tradiciji i kulturi koju imamo u ovom sportu, kada se radi o ljudima prisutnim na terenu tokom meča, uključujući linijske sudije, zaista ne vidim razlog zašto svaki turnir u ovom svetu, u ovoj tehnološki naprednoj eri, ne bi imao ono što smo imali tokom turnira u Sinsinatiju i Njujorku.

Đoković je to istakao samo mesec dana nakon što je diskvalifikovan sa US Opena zbog toga što je pogodio linijskog sudiju lopticom. 

Sa druge strane, njegov najveći rival Rafael Nadal ima potpuno drugačiji stav.

Iako su linijski sudije sklonije greškama, Španac se založio za stare metode.

- Ne želim da stvorim kontroverzu, ali mislim da tradicionalni teren sa linijskim sudijama izgleda mnogo lepše. Novak je rekao da linijski sudije nisu potrebni. Svi stavovi su poštovani. Postoje različite vizije sporta, ali za mene mi se manje sviđa bez linijskih sudija - rekao je Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading