JEDAN OD NAJBOLJIH MEČEVA U ISTORIJI TENISA Đoković i Nadal su posle ovoga jedva stajali na nogama - Novak je tada Rafi naneo najteži poraz u karijeri

15:06 | 10-10-2024

Tenis 0

Kakav je to spektakl bio

đoković nadal

Sportska vest dana jeste da je legendarni španski teniser Rafael Nadal odlučio da završi karijeru na kraju sezone. Osvajač 22 grend slem titule je u poslednje dve godine odigrao svega nekoliko mečeva zbog ogromnih problema sa povredama i zato je odlučio da se povuče iz tenisa.

Iako su zapadni mediji isticali njegovo rivalstvo sa Rodžerom Federerom, njegov najveći rival je bio i ostao Novak Đoković.

Srbin i Španac su odigrali 60 međusobnih mečeva, Novak je dobio 31, a Rafa 29. Viđeno je pregršt antologijskih duela dvojice velikih šampiona, ali se jedan posebno ističe i to je bio Nadalov najteži poraz u karijeri.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bilo je to u čuvenom finalu Australijan opena 2012. godine, kada je srpski teniser slavio sa 3:2, po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 i 7:5. Meč je trajao pet sati 53 minuta i to je najduže grend slem finale ikada.

Nadal je bio nadomak pobede. Španac je imao brejk prednosti u petom setu i vodio je sa 4:2. Međutim, Đoković je uspeo da se vrati i da napravi ogroman preokret koji mu je doneo titulu.

Obojica su bili potpuno iscrpljeni posle meča, na ceremoniji dodele trofeja nisu više mogli da stoje na nogama i i organizatori su im doneli stolice, kako bi seli.

Jednom prilikom, Nadal je rekao da mu je to bio najteži poraz u karijeri, ali i najbolji meč koji je odigrao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading