KRENUO TENISKI RAT Novak krenuo u totalni obračun, neće stati

08:37 | 15-10-2024

Tenis 0

Krenuo je pravi teniski rat...

Novak Đoković

Udruženje profesionalnih tenisera (PTPA), koje predvodi Novak Đoković, diglo je veliku prašinu udarivši na Međunarodnu tenisku agenciju za integritet (ITIA) zbog nesavesnog ponašanja njenog osoblja.

ITIA je već neko vreme bila u centru pažnje zbog kontroverzi vezanih za doping, posebno nakon što je otkriveno da je teniser Janik Siner bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol. Odluka ITIA da oslobodi Italijana odgovornosti izazvala je reakciju Svetske antidoping agencije (WADA), koja je uložila žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani.

Izvršni direktor PTPA, Ahmed Nasar, istakao je da su izveštaji koje su dobili pokazali da proces ne funkcioniše kako treba i da osoblje ITIA zloupotrebljava svoje funkcije. Pismo koje je ugledni američki sportski portal Atletik dobio od tenisera otkriva šokantne tvrdnje o ponašanju ITIA-inih istražitelja. Teniseri tvrde da su im oduzimani mobilni telefoni, maltretirane porodice, te im je čak prećeno sankcijama i suspenzijama ako ne udovolje zahtevima agencije:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Izveštaji koje dobijamo pokazuju da proces ne funkcioniše i da osoblje ITIA zloupotrebljava svoje funkcije - istakao je Ahmed Nasar.

Više od deset tenisera kontaktiralo je PTPA kako bi se požalili na agresivno postupanje članova ITIA. Pritužbe su došle u najgorem mogućem trenutku, nakon što Svetska antidoping agencija nije prihvatila presudu ITIA o oslobađanju Janika Sinera. Nasar je naglasio da veruju da postoje nedostaci u načinu rada ITIA, ali nije mogao da otkrije imena tenisera koji su se žalili iz razloga što bi to otkrilo da su pod istragom ITIA.

Jasno je da nas očekuje više nego burna borba...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading