RAFAOLE PO POSLEDNJI PUT? Nadal oduševio hit odgovorom o potencijalnom meču sa Novakom

09:32 | 16-10-2024

Tenis 0

Španac sve oduševio.

epa

Odigrali su Novak Đoković i Rafael Nadal čak 60 mečeva jedan protiv drugog. Ispisali najslavnije istorije tenisa, ali će uskoro tome biti kraj. Španac ide u penziju za mesec dana, ali bi pre toga mogao da se sastane sa Srbinom.

Učestvuju obojica tenisera na "Slemu šest kraljeva" u Saudijskom Arabiji, a potencijalno bi Novak i Nadal mogli da se sastanu u finalu egzibicionog turnira.

Ipak, ne bi Španac voleo da se ponovo desi Rafaole klasik.

- Pa, igrali smo mnogo puta, ne moramo ponovo (smeh) oduševio je Španac hit odgovorom i dodao:

- Ali, je to uvek bio veliki izazov i sjajno rivalstvo. On je igrač koji me je uvek gurao na najvišem nivou, prema granicama. Mislim da imamo isti osećaj jedno prema drugom. Obojica smos e sa Rodžerom gurali na sledeći nivo, jer je protivnik uvek bio veoma jak i stalno moramo da se usavršavamo, usavršavamo i usavršavamo da bismo mogli da nastavimo da se takmičimo na nivou koji nam je potreban da bismo imali uspeh.

Za Nadala je odnos sa Rodžerom Federerom nešto posebniji u odnosu na Đokovića.

- Naravno, odnos sa Rodžerom Federerom je bio poseban, ali i sa Novakom imam dobar odnos. Mislim da je to način na koji pristupamo sportu. To je moguće jer, kao što sam već rekao, shvatamo da je to sve što dobijamo. U životu imamo mnogo važnijih stvari van tenisa. Na kraju dana, ako imate dobar odnos sa kolegama, ljudima oko vas ili generalno sa ljudima, bez sumnje, iz mog iskustva, bićete srećniji. Tako da je tenis samo igra, a odnosi prevazilaze to - zaključio je Rafa za "DAZN".

Da podsetimo, turnir Šest kraljeva, počinje sutra. Nadal i Đoković su slobodni u četvrtfinalu, dok Nole čeka boljeg iz okršaja Sinera i Medvedeva u polufinalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading