ŠTA KAŽU NOVAKOVI NAVIJAČI? Beker otvorio dušu, spominjao Đokovića i napravio bitno poređenje

11:37 | 16-10-2024

Tenis 0

Beker govorio o teniskim aktuelnostima.

Beker i Đoković

Nije ga bilo neko vreme u javnosti, ali kada Boris Beker progovori vredi ga čuti. Tako je bilo i ovoga puta kada je, između ostalog, pominjao i Novaka Đokovića.

I to u kontekstu budućnosti tenisa i tome da je ista trenutno u rukama prvog na svetu Janika Sinera koji ga neodoljivo, po stilu igre, podseća na Novaka.

- Stil Janikove igre je sličan Novakovom, pogotovo u smislu konstantnosti. Siner nikada ne ide ispod proseka, uvek je na visokom nivou. Lopte su mu veoma brze i teraju protivnika od osnovne linije. Kada je Nole bio malo mlađi, do pre par godina, mogao je da dominira u razmenama s osnovne linije zahvaljujući dobrim osnovama, radu nogu i brzini.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Veruje Nemac da budućnost tenisa pripada Italijanu i Špancu.

- Možemo Sinera i Alkarasa da definišemo kao Đokovića i Federera u budućnosti, ali u pravim proporcijama. Ipak su Rodžer i Nole ispisali, uz Rafu Nadala, istoriju.

Smatra Beker da je Siner vrlo sličan Novaku, dok bi za Alkaraza pre rekao da podseća na Federera nego na sunarodnika Nadala.

- Sa aspekta lepote, Alkarasov stil igre je sličniji Rodžeru iako mu je Rafa idol. Stilski gledano, Alkaraza možemo porediti sa Federerom, a Sinera sa Đokovićem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading