SRBIJA PODMLAĐENA U ŠVAJCARSKOJ Vemić objasnio što nema Danilović i Krunić na spisku

14:07 | 18-10-2024

Tenis 0

Imaće naše dame zahtevan postao na gostovanju.

Vemić

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić objavio je danas spisak za meč protiv Švajcarske, a na spisku su Lola Radivojević, Mia Ristić, Natalija Senić, Anja Stanković i Katarina Jokić.

Selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije odlučio se za mlade snage za meč protiv Švajcarske u plej-ofu koji će se igrati 15. i 16. novembra u Bilu.

Pobednik duela zaigraće u aprilskim kvalifikacijama za Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

- Očekujem da ćemo imati četiri dana treninga da se naviknemo na podlogu i uslove, jer će na sve uticati i blaga nadmorska visina od 437 metara. Poređenja radi, Beograd je na 117. Ko se bolje pripremi za tu visinu ume da napravi razliku. Uvek sam optimista, naravno i sad sam - rekao je Vemić za sajt Teniskog saveza Srbije posle objavljivanja spiska.

epa EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
 

Govoreći o razlozima izostanka najiskusnijih - Olge Danilović, Aleksandre Krunić i Dejane Radanović, Vemić je rekao da se one nisu našle na spisku zbog povreda i umora.

- Kad se govori o sastavu tima, neke iskusnije reprezentativke su izostavljene zbog umora i povreda, a izabrao sam sastav po tome što je Bili Džin King kup specifično takmičenje. Nekome odgovara, a nekome ne. Uvek tu ima i onog dela gde neko mora da juri poene za liste - istakao je Vemić.

U timu će biti dve debitantkinje - Natalija Senić i Anja Stanković.

- One su mlađe teniserke koje su se najbolje pokazale, doduše na šljaci. Vidi se da su dobro odradile sezonu, beležile su i kvalitetne rezultate. Igrale su i dubl, što nama i te kako odgovara i vidim ih, ako budu zaigrale, najviše u igri parova. Kao peta putuje Katarina Jokić, jer sa njom u timu mogu da napravim i promenu na licu mesta. Nadam se da će sve biti zdrave i da neću biti primoran da pravim nove kombinacije u Švajcarskoj - zaključio je Vemić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading