NOVAK OTVORIO DUŠU Đoković progovorio o antologijskom meču i čuvenoj sceni sa tribina

07:35 | 21-10-2024

Tenis 0

Jedan od najboljih mečeva svih vremena

Đoković i Federer u finalu Vimbldona

Novak Đoković je istakao da je rivalstvo sa Rafaelom Nadalom imalo najviše uticaja na njega, ali nema sumnje da je fe finale Vimbldona 2019. protiv Rodžera Federera jedan od najspektakularnijih mečeva koje je ikada odigrao.

Đoković je tada slavio sa 3:2 u setovima, spasivši dve meč lopte na servis Federera i mnogi se i dan danas pitaju kako je Srbin uspeo to da preokrene.

Tada je nastala čuvena scena na tribinama, kada je gospođa u publici pokazivala da je sve rešeno i da će Federer slaviti, tako što je podigla prst pre njegovog servisa, pri rezultatu 8:7 i 40:15 u petom setu za Švajcarca.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Međutim, Novak je uspeo da se vrati i izjednači na 8:8, a potom je u taj-brejku došao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

- S obzirom na okolnosti, to je bio jedan od najvažnijih trenutaka koje sam doživeo. Ako pogledate statistiku meča, on je igrao bolje od mene. Osvojio je više poena. Ne mislim da sam ikada brejknuo njegov servis na tom meču, osim tog trenutka na kraju petog seta - rekao je Đoković i dodao:

- Znao sam da ako uspem da zadržim servis i pridržavam se nekih važnih osnovnih stvari, dugoročno sam fizički spreman da igram deset sati i da ću na kraju pobediti. Uvek sam u to verovao sve dok me nije brejknuo u petom setu. I kada je servirao pri rezultatu 8:7, pomislio sam. "Uh, ovo ide loše." Ali sam ostao smiren.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading