VELIKE REČI RAFAELA NADALA Španac objasnio zbog čega je Đoković najbolji teniser ikada

08:55 | 21-10-2024

Tenis 0

Španski teniser Rafael Nadal na kraju ove sezone će završiti karijeru

Tenis

Nadal će nastupiti na završnom turniru Dejvis kupa i nakon toga će se povući iz tenisa. 

Prethodnih dana se takmičio na egzibicionom turniru u Rijadu, gde je proveo dosta vremena sa Novakom Đokovićem, ali i mladim teniserima koji će narednih godina voditi glavnu reč.

U intervjuu koji je dao za španski "AS", Nadal je govorio o Noletu i kakav put predviđa za njega - kao i za Janika Sinera i Karlosa Alkaraza.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Što se tiče Đokovića, ne znam. Mislim da je ljudski da Novak, iako je još uvek zdrav, ima određene godine i logično je da nas vreme sve hvata. Kada je Federer otišao, a kada odem ja, s obzirom na to da smo mi bili njegovi veliki rivali, u nekom trenutku može doći do male mentalne krize i pronaći će razlog da se povuče. To se dešava svima. A Novak je dovoljno dobar da, ako je zdrav, nastavi da bude konkurentan na najvišem nivou i da teži osvajanju najvažnijih turnira. Ako je i dalje srećan radeći ono što radi, nastaviće s tim. Ako u nekom trenutku sve što treba da uradi da bi ostao na najvišem nivou više ne bude vredno, povući će se, to je ono što mislim - rekao je Nadal i dodao:

- Što se tiče ostalih, imaju mogućnost da imaju dugu karijeru sa puno uspeha. Ova dvojica su iznad svih drugih. Ne vidim rivala koji bi ih mogao konstantno zaseniti. Na dnevnoj bazi, naravno, ima mnogo dobrih igrača. Ali u srednjem roku, ne postoji niko ko može stvarno da se takmiči s njima, sve dok ne dožive povredu koja bi ih sprečila da igraju na istom nivou.

Na pitanje ko mu je bio najveći ribal tokom karijere, Nadal je poručio:

- Đoković je igrač s kojim sam se najviše suočavao, ali za mene je moj najveći rival bio Federer. Kada sam došao na tur, Federer je bio tu i on je bio prvi. U godinama kada sam bio na vrhuncu u svakom smislu, bili su to Rodžer i Novak. No, u prvim godinama, koje na poseban način obeležavaju, Rođer je uvek bio tu. Mislim, i ne znam zašto, da je moje rivalstvo s njima dvojicom bilo intenzivnije nego ono što su oni imali međusobno. Ne znam tačno koji je razlog, ali osećam da svet to tako doživljava.

Nastavio je Nadal da priča o Rodžeru i Novaku.

- Kod Rodžera je jasno da je to bio veoma oštar kontrast u stilovima i pristupima sportu. A s Novakom, naravno, to je bio neverovatan izazov. Na kraju, on je igrač koji je uspeo da održi veoma visok nivo igre i da se poboljšava svake godine. Brojevi pokazuju da je on najbolji, a to je razlog zašto je njegov teniski nivo takođe najbolji, a pored toga, on je taj koji je najduže ostao daleko od povreda. To mu je omogućilo da zadrži svoj fizički, teniski i mentalni nivo najduže vreme. To nije izgovor, zahvaljujući tome je najbolji i to je zaista zaslužio.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading