NOVAK NIJE MOGAO DA ČUJE BOLJE VESTI Đoković dobio poklon kome se nije nadao

19:05 | 24-10-2024

Tenis 0

Potpuno neočekivano

Novak Đoković

Bugarski teniser Grigor Dimitrov završio je takmičenje na turniru u Beču. On je u osmini finala poražen od Čeha Tomaša Mahača sa 2:1, po setovima  6:7, 6:4, 6:3, posle dva sata i 31 minuta igre.

U prvom setu je viđena velika borba. Mahač je prvi došao do brejka i poveo sa 3:2, ali je Dimitrov odmah uzvratio u sledećem gemu. Potom su i jedan i drugi bez većih problema osvajali svoje servis gemove i onda je u taj-brejku Bugarin došao do vođstva u setovima, dobivši odlučujući gem rezultatom 7:5.

U nastavku bolja igra Mahača. Nije bilo brejka sve do desetog gema, kada je Čeh oduzeo servis protivniku i došao do izjednačenja.

Mahač je i odmah na startu trećeg seta napravio brejk i poveo sa 2:0, ali se Dimitrov ekspresno vratio. Ipak, pri rezultatu 4:3, Mahač pravi ključni brejk i dolazi do pobede.

Češki teniser će u narednoj rundi igrati protiv Britanca Džeka Drejpera, koji je pobedio Italijana Darderija.

Dimitrov je ovim porazom znatno smanjio šanse za plasman na Završni masters u Torinu. Bugarin je trenutno deseti u trci, a ove vesti su jako dobre za Novaka Đokovića, kome je Dimitrov jedan od konkurenata za plasman u Torino.

Srpski teniser je na šestom mestu u ATP trci, ali s obzirom na to da neće igrati na predstojećem Mastersu u Parizu, veliko je pitanje hoće li uspeti da se domogne Završnog turnira koji je sedam puta osvajao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading