DOKLE ĆE VIŠE DA GLUMI ŽRTVU? Siner ponovo govorio o doping skandalu

21:04 | 24-10-2024

Tenis 0

Turbulentna godina za Italijana

Siner

Janik Siner bez ikakve sumnje igra najbolju szeonu u karijeri. Italijan je u 2024. godini osvojio Australijan open i US open, ako i titule na Mastersima u Majamiju, Sinsinatiju i Šangaju. Godinu će završtii na prvom mestu ATP liste, ali će je pored odličnih rezultata pamtiti i po doping skandalu.

Podsetimo, Italijan je u martu bio dva puta pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol, ali je to dospelo u javnost tek u avgustu na američkoj turneji.

Od tada je u posebnom fokusu, a italijanski Skaj Sports Uno će uskoro objaviti intervju koji je snimljen prošlog meseca dok je bio u SAD.

Svetska antidoping agencija (WADA) je uložila žalbu na raniju odluku Jedinice za integritet tenisa (ITIA) da Sinera oslobodi optužbe, pa se traži njegova suspenzija u periodu od jedne do dve godine.

Italijan je u tom intervjuu između ostalog pričao kako se osećao zbog svega.

- Mogu da kažem da mi je bilo teško jer nisam mogao da se otvorim ljudima. Bio je to delikatan period. U početku je sve bilo komplikovano, nisam znao kako da se ponašam, šta će od svega ispasti, šta će se desiti sa timom. Obično držim sve pod kontrolom, ali u ovom slučaju je bilo lako sve izgubiti. Posle par nedelja sam se probudio i rekao sebi da nisam uradio ništa pogrešno, jer nisam ništa znao, za mene je već tad bilo sve završeno - kaže Siner.

Istakao je da mu je bilo veoma teško kada je objavljena vest.

- Najteži momenat bio je kada je vest objavljena, u delikatnom trenutku, pre grend slema. Došli smo na teree i sve kamere su bile spremne, gledao sam u ostale igrače da vidim šta isle. Postavljao am ebi mnoga pitanja, bilo je teško spremati se za grend slem na taj način. Ubeđen sam da se ništa ne dešava slučajno i tada sam shvatio ko su mi prijatelji, a ko to nije - kaže Siner i dodaje.

- Shvatio sam da ima mnogo igrača koji mi ustvari nisu prijatelji i onih koji to nisu definitivno. Bilo je teško jer se ništa nije desilo, videli su me oborene glave i pitali, 'zašto si takav ako si pobedio'? I šta je bio moj odgovor? Rekao sam im, sve je bilo u redu - zaključio je prvi teniser sveta. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading