SINER OTVORIO DUŠU Ne znam kako bih preživeo da...

12:24 | 25-10-2024

Tenis 0

Janik Siner je već neko vreme u centru doping skandala

Janik Siner

- Bilo je mnogo stvari koje su se desile u tom periodu, a koje sam pokušao da ostavim po strani i shvatim šta je prava stvar da se uradi u datom trenutku - kaže Siner.

Siner je otkrio da je ceo slučaj učinio da trener Daren Kejhil produži saradnju sa njim.

- Moram da se zahvalim ljudima iz mog tima, sve vreme su bili uz mene jer mi je to bilo potrebno. Na primer, Daren nije otišao kući u Australiju, već je došao kod mene, bio je sa mnom, moj otac Hanspeter takođe. Zahvaljujući njima sam se osećao sigurnim. Zaštićenim.

Nastavio je u istom ritmu.

- I otuda sam posle pobeda na turnirima ili nekih važnih mečeva odlučio da ih posvetim njima, ljudima koji su mi bliski, jer bez njih ne znam da li bih bio u stanju da sve ovo prevaziđem. Srećan sam kako sam kroz sve to prošao, jer je bilo veoma teško".

Koliko je mentalno jak svedoči podatak i da je uspeo da u takvom stanju osvoji US Open i Masters u Šangaju.

- Kada izađem na teren i stavim kačket na glavu, za mene postoji samo teniska loptica. Na terenu se osećam sigurno. Videli smo da je teško igrati tako, ali to je već druga stvar. Tu sam bio siguran. Kada sam na servisu, sve što želim je da raspalim po loptici. To je na kraju moj posao i moja strast. Probleme i posao trebalo je razdvojiti. Uvek sam se trudio da se na terenu dobro osećam, trenirao sam, pripremao se mentalno da igram dobar tenis i mislim da je to razlog zašto sam uspeo - zaključio je Siner. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading