FANTASTIČNE VESTI ZA NOVAKA Đoković pravo niotkuda dobio zlata vredan poklon

19:12 | 25-10-2024

Tenis 0

Srpski teniser će se veoma obradovati

Novak Đoković

Američki teniser Ben Šelton plasirao se u polufinale turnira u Bazelu pošto je pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 6:4, posle dva sata i 15 minuta igre.

Od početka do kraja meča je viđena velika borba. U prvom setu su obojica čuvali svoj servis sve do 12. gema, kada je Šelton napravio prvi brejk na meču i poveo sa 1:0.

Očekivala se reakcija Rubljova. Rus je zapretio i na startu drugog seta imao tri brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Kasnije su i jedan i drugi bili veoma sigurni u svojim servis gemovima i otišlo se u taj-brejk. U odlučujućem gemu je Rubljov bio ubedljiv i sa 7:3 je došao do izjednačenja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U trećem setu je Rubljov bio superioran na svom servisu i u prva četiri gema nije izgubio nijedan poen. Ipak, pri rezultatu 4:4 Šelton dolazi do ključnog brejka, koji je u narednom gemu bez većih problema potvrdio i došao do pobede.

Ono što je obeležilo ovaj meč jeste bizaran prekid zbog magle, a Šelton je za to vreme nasmejao sve prisutne u dvorani.

Amerikanac će u borbi za finale igrati protiv Francuza Artura Fisa, koji je bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa.

Eliminacija Rubljova je dolučna vest za Novaka Đokovića. Rus je jedan od glavnih konkurenata najboljem teniseru svih vremena za plasman na Završni masters. Đoković je trenutno šesti u ATP trci, dok je Rubljov osmi i ovim porazom je ostao bez šanse da prestigne našeg asa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading