ŠOK TVRDNJA ZA ĐOKOVIĆA Čuveni teniski trener bez dlake na jeziku: Imao je veoma lošu sezonu, ali...

10:50 | 27-10-2024

Tenis 0

Svi su zagledani u formu Đokovića.

Novak Đoković - Rafael Nadal

Svima je jasno. Nije Novak Đoković imao sezonu kakvoj se nadao. To je istakao i čuveni teniski trener Patrik Muratoglu.

- Novak je imao veoma lošu sezonu posle veoma dobre. Ne smemo da zaboravimo da je on još prošle godine pobedio na tri gren slema a na četvrtom igrao u finalu. Ne smemo da zaboravimo da to nije bilo pre deset godina, nego samo pre godinu dana.

Sadašnji trener Naomi Osake veruje da će Đokoviću biti sve teže i teže da se nosi sa Janikom Sinerom i Karlosom Alkarazom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Mislim da Novak i dalje može da ih savlada, ali biće teško. Ranije je razlika bila mnogo veća, sada je nema. Kada Đoković igra protiv nekoga od njih dvojice, svako i dalje može da pobedi, ali mislim da on nije daleko iza njih. Siguran sam da i dalje može da osvaja gren slemove.

Iako po prvi put od 2005. godine nije uzeo nijednu ATP titulu u sezoni, Đoković je ostvario glavni cilj - zlatnu olimpijsku medalju.

- Osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, što je bio njegov prioritet u ovoj godini. Pobedio je Karlosa Alkarasa u finalu pruživši fantastičan tenis. Nije on daleko.

Novak Đoković EPA-EFE/STR
 

Smatra Muratoglu da je Novaku sve teže i teže da pronađe motiv da se bavi tenisom u kojem je ostvario sve što je moguće.

- Za Novaka je sve u motivaciji. Razumem da sada ima probleme sa njom, jer je cela njegova karijera bila okrenuta pobedama protiv Rodžera i Rafe i želji da ih nadmaši. Dobio je tu bitku svog života i nije mu lako da zadrži motivaciju. Ne znam da li sam u pravu, ali možda je na početku sezone video da se Nadal muči i pomislio, pobedio sam. Kada se celog života borite za nešto i na kraju to dobijete, gde da ponovo nađete motiv?

Za kraj, izrazi je nadu čuveni trener da će srpski teniser uspeti da podigne nivo igre.

- Nadam se da će mu se vratiti motiv i da naredne godine zaigra kao prošle. Ako se to desi imaćemo neverovatnu bitku između njih trojice - zaključio je Muratoglu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading