NJENA PRIČA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM Natalija Stevanović prošla kroz težak životni period i operaciju, a sada je heroina Vimbldona

08:49 | 08-07-2023

Tenis 0

Natalija Kostić Stevanović, teniserka iz Niša, postala je prava senzacija Vimbldona

Natalija Stevanović

Srpkinja, trenutno 225. teniserka sveta, plasirala se u treće kolo Vimbldona, pobedom nad Nemicom Tamarom Korpač, 122. na VTA listi i tako zabeležila najveći uspeh u svojoj karijeri, a on je još utoliko veći, s obzirom da je Nišlijka morala da prođe kroz kvalifikacije do glavnog žreba. 

Natalija je prvo napravila pravu senzaciju u prvom kolu kada je pobedila veliku favoritkinju Čehinju Karolinu Pliškovu. 

Ovo je inače Nataliji prvi put da se plasirala u glavni žreb nekog grend slem turnira. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Danas je očekuje duel sa još jednom Čehinjom, Petrom Kvitovom (12h), koja je dva puta osvajala Vimbldon i to 2011 i 2014. godine.  

Ali, ovaj uspeh je toliko veliki, kada se pogleda kroz šta je sve Natalija Stevanović morala da prođe i kako se vratila tenisu kada joj je bilo najteže. 

USPEH KARIJERE Evo šta je Natalija Stevanović zaradila prolaskom u treće kolo Vimbldona

Srpkinja je u 20. godini morala da prekine bavljene tenisom, otkrila je posle pobede nad Pliškovom novinarima iz naše zemlje koji prate zbivanja u Londonu kakav je do sada bio njen život i put do najvećeg dosadašnjeg uspeha.

– Mnogo toga sam prošla i izdržala, operisala sam jetru pre osam godina jer sam je inficirala životinjskom dlakom, pola mi je stomaka isečeno, dobila sam potom sedam-osam kilograma više. Ipak, borila sam se pune dve godine i morala da mirujem, a onda su me zaskočile male boginje, pa u toku korone i obostrana upala pluća... Uz pomoć svog supruga i trenera Nikole, a napominjem da me je od prvih dana tenisa trenirao otac Đorđe Kostić, rešila sam da se i pored skeptičkih mišljenja i prognoza, vratim na teren. I, evo, malo-pomalo, korak po korak, uspela sam. 

O nastupu na Vimbldonu Natalija je rekla:

– Za mene je iskušenje bio prvi meč, ali probila sam led u kvalifikacijama, i ništa mi potom nije bilo teško. Nadam se da će tako biti i nadalje. Nadam se da mogu daleko dfa doguram na turniru, možda i do polufinala, videćemo. Nije mi drago što su me potcenjivali i to mi je i najveći podstrek da nastavim sa kvalitetnim igrama i dobrim rezultatima. Nemam nikakve predrasude, bolest i sve nevolje koje su me pratile su prošlost, imam mnogo volje i energije, svoje ciljeve i planove koje sam skovala sa suprugom Nikolom –  istakla je Nišlijka.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading