NEDELJNI MENI Novaku na voleju rado viđen lik preko mreže

10:21 | 09-07-2023

Tenis 0

Ne vidim mnogo rupa u njegovoj igri, biće velika borba, ali se nadam pobedi, poručuje šampion Vimbldona

Novak Đoković na Vimbldonu

Ding-dong, ding-dong... Al' zamalo. Novak Đoković je bio brži od Big Bena. Trinaest minuta pre nego što će zvono s Elizabetinog tornja otkucati 23 h (ponoć po našem) i policijski čas na Vimbldonu, Vavrinki je odzvonilo.

Tražio je 38-godišnji Švajcarac u trećem setu recept kako da oduži meč do ding-donga ne bi li posle prospavane noći u subotu pokušao da nekako iznenadi dve godine mlađeg i mnogo boljeg od sebe. Nije uspeo, nije dobio nijedan set (6:3, 6:1, 7:6), kao ni Kaćin ni Tompson. 

Kao što neće - zar neko sumnja? - dobiti ni Hubert Hurkač, suparnik vladara Vimbldona u osmini finala. U dosadašnjih pet dvoboja Srbina i Poljaka, uostalom, znalo se ko kosi...

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Vavrinka: Ma, ko može da ga dobije

- Đoković je najbolji na svetu. Neko može da ga pobedi, jedan meč može da odvede u mnoge scenarije, ali ja bih bio zapanjen da se to dogodi ovde. Teško je igrati protiv njega na Vimbldonu. Ipak, srećan sam zbog nastupa, borio sam se do kraja. Sveukupno, bilo je sjajno. Atmosfera je neverovatna. Dobio sam šansu da ponovo igram na Centralnom terenu. Uvek je posebno igrati na travi u večernjem terminu, pa još protiv Novaka - istakao je Sten Vavrinka.

REČI LEGENDARNOG AMERIKANCA ODJEKUJU BELIM SPORTOM Pogledajte taj forhend viner, Novak igra bolje nego ikada

- Uživao sam u prva dva seta, posle je bilo drame. Moj nivo je splasnuo, on je pojačao, reagovala je i publika, a i vreme je otkucavalo. Sten je višestruki grend slem šampion, ima prilično iskustva u ovakvim okolnostima, znao sam da neće odustati. Bilo je fer da završimo u taj-brejku - istakao je Đoković posle 21. trijumfa u 27 duela s Vavrinkom. 

Sledeći u pohodu sedmostrukog šampiona Vimbldona na osmu krunu, kojom bi izjednačio Federerov rekord na najpoznatijem teniskom turniru, biće Hurkač u današnjem duelu na Centralnom terenu koji će početi oko 18.30 časova. Od Poljaka nikad nije izgubio...

Novak Đoković - Hubert Hurkač 5:0

2019. Rolan Garos           6:4, 6:2, 6:2
2019. Vimbldon                7:5, 6:7, 6:1, 6:4
2021. Pariz, masters       3:6, 6:0, 7:6
2022. Madrid, masters    6:3, 6:4
2023. Dubai                     6:3, 7:5

- Ne znam da li sam igrao s njim na travi... Četiri godine ranije? Da, težak meč, ekstremno dobro servira, ima duge ruke, dobar osećaj na mreži, dobro se brani na osnovnoj liniji, a onda izlazi i pokriva mrežu... Ne vidim mnogo rupa u njegovoj igri. Biće velika borba i nadam se da ću uspeti da pobedim - poručio je Đoković.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading