POTEZ KOJI JE ŠOKIRAO SVE Tenis ovako nešto dugo nije video, Đoković se nije mnogo potresao

10:35 | 05-10-2023

Tenis 0

Ovako nešto nije se ranije dešavalo u svetu tenisa...

Novak Đoković
EPA-EFE/Kai Foersterling

Naime, čelnici ATP su umesto u ponedeljak, 2. oktobra, svoju listu obnovili 5. oktobra, s obzirom na to da su čekali da se završe turniri u Pekingu iz serije 500 i Astani iz serije 250.

Potpuno atipično za tenis, finale turnira u Kini igralo se u sredu, dok je meč za trofej u Kazahstanu bio na programu u utorak.

Srpski teniser Novak Đoković nije igrao u Pekingu, ali ni Astani, gde je prošle godine osvojio trofej, pa mu je zato izbrisano 250 poena od prošle sezone. On je i dalje ubedljivo prvi na listi sa 11.595 bodova i ovo je njegova 393. sedmica vladavine svetskim tenisom.

Karlos Alkaraz nije uspeo da dođe do željenog trofeja u Pekingu, izgubio je u polufinalu od Sinera, ali je smanjio zaostatak za Đokovićem. Umesto 3.260 poena, koliko je iznosio protekle nedelje, on je sada 2.830 poena.

Treći je finalista Pekinga Danil Medvedev sa 7.490 poena.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading