BOLI ME KAO SRBINA Ovako je Novak odgovorio na primedbe stranaca zbog poruke srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

07:42 | 08-10-2023

Tenis 1

Novak Đoković se nikada nije plašio da kaže ono što misli i da stane iza svoje reči, bez obzira na potencijalne posledice

BOLI ME KAO SRBINA Ovako je Novak odgovorio na primedbe stranaca zbog poruke srpskom narodu na Kosovu i Metohiji
Shutterstock/Novak Đoković

Najbolji teniser sveta bio je u centru pažnje proletos zbog poruke "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!", koju je napisao na kameri posle pobede u prvom kolu na Rolan Garosu protiv Aleksandra Kovačevića. 

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u debate političke. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podršku - rekao je Novak posle toga na konferenciji za medije.

Novak Đoković na Vimbldonu AP Photo/Alastair Grant
 

TO SE NE UČI, ILI IMAŠ ILI NEMAŠ Nemac oduševljen Novakom Đokovićem

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina.

Poruku je ispisao u danu kada su se na severu Kosova desio težak incident, u kojem je povređeno više ljudi. 

Pitanje potencijalne kazne se pokrenulo odmah zbog političke poruke i nekih burnih reakcija na društvenim mrežama, međutim organizatori su se brzo oglasili.

- Ne postoji zvanično grend slem pravilo o tome šta igrači smeju ili ne smeju da kažu. Francuska teniska federacija (FFT) neće preduzimati nikakve mere – navodilo se u saopštenju.

Đoković je na kraju osvojio titulu u Parizu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(1)

Loading
Buba

08.10.2023 07:53

Bravo Nole Srbine,uvek si bio tu za tvoj narod