NOSE NOVAC U DŽAKOVIMA Ovo je 10 najplaćenijih sportista na svetu - Federer ne igra, a zarađuje više od Novaka

09:45 | 10-10-2023

Tenis 0

Ko najbolje zarađuje u svetu sporta? Neka imena i nisu baš očekivana...

Rodžer Federer
EPA-EFE/ANDY RAIN EPA-EFE/ANDY RAIN

Sportisti zarađuju ogroman novac, a neki žive na kontro stare slave...

Kako prenosi "Mondo",Kristijano Ronaldo jedno je od najzvučnijih imena kada se radi o fudbalu ima prihod od 136.000.000 dolara, što uključuje 46.000.000 od plate i bonusa i 90 miliona dolara od raznih marketinških i poslovnih poduhvata. 

Sledeći na listi je najveći rival Kristijana Ronalda, Lionel Mesi sa godišnjom platom od 65.000.000 dolara, a uz to isto toliko zarađuje i van terena. Argentinac ima veoma dobru saradnju sa poznatim brendovima.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Rodžer Federer se našao na listi top 10 najplaćenijih sportista 2023. godine jer živi na račun stare slave, koju je dobro unovčio. Teniser se sa mesečnom zaradom od 95.100.000 dolara našao na spisku, a gotovo sve ovo je novac koji dobija van terena, s obzirom da je završio profesionalnu karijeru. Rodžer je produžio sponzorske ugovore.

HTEO SAM DA MU SPUSTIM SLUŠALICU Bogdan otkrio razgovor sa Novakom Đokovićem

Sledeći na popularnoj listi je NBA zvezda i košarkaš Lejkersa Lebron Džejms sa 44,5 miliona dolara od plate i 75 miliona dolara od sponzorskih ugovora, a pored njega je i Stef Kari sa 48,4 miliona godišnje od ugovora sa Golden Stejtom i 52 miliona dolara od promocije brendova.

Tu je i fudbalska zvezda Kilijan Mbape koji ostvaruje prihod od 120 miliona dolara i jedini je sportista mlađi od trideset godina koji se nalazi na listi deset najplaćenijih. On je zaradio sto miliona dolara od ugovora sa Pari Sen Žermenom i dvadeset miliona od ugovora sa sponzorima. Odmah iza njega je bokser Saul Alvarez, poznat kao Kanelo, koji zarađuje ukupno 110 miliona dolara, od toga sto miliona u ringu, a ostatak od sponzorstava

Dastin Džonson i Fil Mikelson, iz sveta golfa zarađuju popriličnu lovu. Džonson zarađuje 102 miliona dolara od nastupa na turnirima i pet miliona od sponzorstava, a njegov kolega Mikelson ostvaruje prihod od 104 miliona dolara od turnira i dva miliona od različitih vidova promocije.

Košarkaš Kevin Durant zaokružuje listu deset najplaćenijih sportista u 2023. godini sa 89.100.000 dolara, što je povećanje od 10% u odnosu na dotadašnji rekord od 80.900.000 dolara koji je ostvaren prošle godine.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading