KORDA "SPUSTIO SLUŠALICU ŠELTONU" Sebastijan se plasirao u polufinale Šangaja

17:05 | 12-10-2023

Tenis 0

Američki teniser Sebastijan Korda plasirao se u polufinale mastersa u Šangaju, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio sunarodnika Bena Šeltona 6:7 (10:12), 6:2, 7:6 (8:6).

Korda bolji od Šeltona
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI


Meč je trajao dva sata i 55 minuta. Šelton je 20. na ATP listi, dok je Korda 26. teniser sveta.

U prvom setu igralo se gem za gem. Šelton je prvi došao do brejka u 11. gemu, a onda je Korda uzvratio ribrejkom. Pobednik ovog dela meča odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Šeltonu rezultatom 12:10. 
Korda je zaigrao angažovanije u drugom setu, koji je dobio rezultatom 6:2, pošto je svom rivalu prepustio samo dva gema. 

Korda je napravio brejk već na startu trećeg seta. Igralo se potom gem za gem, a Šelton je u osmom gemu uspeo da stigne do brejka. Korda je potom u taj-brejku vodio 6:1, ali je nije iskoristio pet meč lopti. Šelton je izjednačio na 6:6, ali je Korda osvojio naredna dva poena i zasluženo je stigao do pobede.
Korda će u polufinalu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je ranije danas savladao Mađara Fabijana Marošana 4:6, 6:1, 6:3.

U preostala dva duela četvrtfinala sutra će igrati: Grigor Dimitrov (Bugarska) - Nikolas Jari (Čile) i Ugo Amber (Francuska) - Andrej Rubljov (Rusija).

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading