ALKARAZOV TIM SVESTAN DA SE ĐOKOVIĆ PITA ZA VRH "To ne zavisi od njega, već od Novaka"

13:48 | 23-10-2023

Tenis 0

Nikolas Almagro smatra da se Karlos Alkaraz previše opterećuje prvim mestom, jer ono sada zavisi od Đokovića

Đoković i Alkaraz
AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Novak Đoković ima 11.045 bodova i prvi je teniser sveta  dok je iza njega Karlos Alkaraz sa 8.805 poena. Španac je priliku da prestigne Đokovića na vrhu propustio zbog kikseva u Šangaju i Pekingu, međutim teoretska šansa za prvo mesto je i dalje tu. Povukao se Španac sa turnira u Bazelu, a trebalo bi da igra na mastersu u Parizu i u Torinu na Završnom masetsru.

OTKRIVENI DETALJI KRŠTENJA MALIH ĐOKOVIĆA Evo gde je Noletova porodica otišla nakon svečane ceremonije

Nikolas Almagro, nekadašnji deveti igrač na svetu smatra da je Alkarazu teško to što baš Novaka Đokovića juri na vrhu.

-Komplikovano je biti u ovoj situaciji. Mislim da je veoma teško nositi se sa ovakvim okolnostima. Znamda je Karlos veoma ambiciozan, znam da je njegov san da završi godinu kao broj jedan. Moraće da ima sjajan Završni masters u Torinu. Pred njim su turniri i videćemo kako će se ponašati. Lično mislim da ima sve pod kontrolom ili bar tako želim da mislim. To ne zavisi od njega, već i od Đokovića, kako je fizički i psihički. 

On smatra da bez obzira na kikseve u Šangaju i Pekingu, Alkaraz nije pao, te da ga očekuju Mastersi u Parizu i Torinu.

-Završnica sezone je malo teža za njega, ali nadamo se da će uz ovaj odmor moću da stigne u Pariz i Torino u najboljem mogućem stanju. Nisam video pad kod Alkarasa, godina je veoma duga, ima mnogo mečeva, mnogo kilometara, slavlja i emocija. Sve što mu se dešava je normalno. Jasno je da se u narednim godinama ovakve vrste grešaka ili padova na pojedinim turnirima Karlosu neće dešavati.

 

 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading